Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Vil du udvikle undervisningsmaterialer med smag i centrum?

Nyhed Smag for Livet udbyder nu et antal særlegater til udvikling af undervisningsmaterialer med smag og smagsoplevelser som omdrejningspunkt.

Smag for Livet vil åbne danskernes øjne for smag – og bringe smagsoplevelser ind i undervisningen. Nu udbyder Smag for Livets partner på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole et antal særlige legatportioner, der kan søges af dig, som f.eks. er lærer eller lærerstuderende, og som vil udvikle undervisningsmaterialer med smag og smagsoplevelser som omdrejningspunkt til folkeskoler, fødevarefaglige erhvervsuddannelser eller andre relevante uddannelsesinstitutioner. 

Undervisningsmaterialerne kan knyttes til alle slags fag – kulturfaglige, naturfaglige, sproglige og praktiske – og skal omhandle og/eller benytte smag som sansemæssig inspiration eller værktøj til læring. Idéen med at inddrage smag i undervisningen er at vække en naturlig nysgerrighed hos eleverne, da alle har et forhold til smag, og smagsoplevelser har et potentiale som dynamo for læring. Undervisningsmaterialerne publiceres via appen Fag med Smag og på www.smagforlivet.dk/undervisning. Her kan du også se eksisterende materialer.

Smag for Livet, der er støttet af Nordea-fonden, består af deltagere fra mange forskellige institutioner og med mange forskellige fagligheder. Det er en forudsætning for tildeling af et legat, at du samarbejder med mindst to af centerets partnere. 

Som legatmodtager skal du styrke det tværfaglige samarbejde og skabe fornyelse i Smag for Livets undervisningsmaterialer og -aktiviteter. Du skal kunne brænde igennem med din formidling til netop din målgruppe. Og dit personlige engagement i Smag for Livet skal smitte af på dem, du møder.

Du kan se mere om Smag for Livets aktiviteter og finde partnere på www.smagforlivet.dk. På appen Fag med Smag finder du alle centrets nuværende undervisningsmaterialer. Appen kan downloades gratis i App Store og Google Play

Legatportionerne vil udgøre op til kr. 30.000 og forventes at blive anvendt i en periode på 10 uger - 12 måneder. Legatet udbetales efter nærmere aftale mellem legatmodtageren og de tilknyttede partnere fra Smag for Livet. Legater er ikke studiestøtte.

Legaterne kan søges løbende. Ansøgninger skal indeholde relevante informationer om dig, inkl. cv, udtalelser og dokumentation for din tidligere erfaring med undervisning og formidling samt lyst til og engagement i smag. Der skal vedlægges tilsagn fra mindst to af centerets partnere, som du vil arbejde sammen med. Ansøgning skal desuden beskrive formål og forventet udbytte. 

Du kan få yderligere oplysninger samt skabelon til ansøgning hos projektkoordinator Mikael Schneider (4010 1948; misc1 [at] ucl.dk).

Omtalt i artiklen

Projektkoordinator

Mikael Schneider er Smag for Livets projektkoordinator og en del af centrets ledelse. Hans rolle er at koordinere, facilitere og formidle Smag for Livets projekter, tværfaglige arbejde og nye samarbejder med eksterne partnere.

Mikael Schneider er videnskabsjournalist, cand.scient. i humanbiologi og ph.d. i sundhedsvidenskab.