Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Pigerne fra 6D i vinterlandskabet på Krogerup Avlsgaard. Foto: Anne Bech
    Pigerne fra 6D i vinterlandskabet på Krogerup Avlsgaard. Foto: Anne Bech

Du er her

Vintermad i udekøkkenet med 6.D

Søger...

Nyhed om undervisning Vores smagspartnere, 6.D fra Brøndbyøster Skole besøgte Krogerup Avlsgaard og lavede mad i gårdens udekøkken.

Mad smager som regel bedst, når man selv har lavet den, og det gælder også udenfor over bål - i frostklart solskin under den blå himmel.

Sådan konkluderede 6.D. fra Brøndbyøster Skole efter endnu et besøg på Krogerup Avlsgaard i forbindelse med undervisningen i madkundskab. Det blev en januardag i eventyrligt vintervejr - og glidebane på en tilfrosset sø og med frysende fingre for de af eleverne, som skrællede kartofler.

Eleverne høstede grønkål og tilberedte kartoffelmos, grønlangkål, rødbeder og risengrød over bål. Undervejs var der te til at holde varmen med, og eleverne var generelt enige om, at vinterlandskabet med sneen gjorde besøget til en særlig oplevelse.

"Jeg synes, det var mere hyggeligt at være der, fordi der var sne. Det var meget koldt på mine hænder, da jeg skrællede kartofler. Maden smagte godt, fordi man selv havde lavet maden fra bunden af," fortæller Phillip fra 6D i sin evaluering af dagen.

Omtalt i artiklen

Lærer

Anne Bech er skolelærer og smagsambassadør i Smag for Livet, hvor hun gennem flere år har været lærer for en "smagsklasse" på mellemtrinet og siden udskolingen ved Brøndbyøster Skole. Her har hun udviklet og gennemført undervisning om og gennem smag i fagene dansk, madkundskab og natur/teknologi, mens Smag for Livets pædagogiske forskere har fulgt med. Anne Bech er nu lærer for en klasse på 9. årgang.

Anne Bech er udnævnt til smagsambassadør for sit arbejde med eleverne.