Gå til hovedindhold
  • Foto: Stagbird
    Foto: Stagbird

Du er her

Smag & Læring-konference

Begivenhed Konference om madskoler, madkundskab, smagsdidaktik og læring med fokus på børn og unge.

Undervisning i madkundskab og madlavning har gennemløbet en revolution:
Tidligere handlede det om ernæring og køkkenhygiejne. I dag er smag og sanselighed kommet i centrum. Det har haft konsekvenser for børns og unges adgang til køkkenet og for undervisere, kokke og andre fagprofessionelle.

Derfor afholder Smag for Livet denne konference om, hvordan man underviser i madkundskab og madlavning med smag som omdrejningspunkt.

Tilmeldingsfristen til konferencen er 12. april på auws.au.dk/smag. Pris 350,-

Læs meget mere om konferencen i den fulde invitation.

PROGRAM:

9:30 - 10:00  Indregistrering med kaffe

10:00 - 10:10  Velkomst v Institutleder Claus Holm, DPU

10:10 - 11:00   Claus Meyer, MEYERS USA: “Om at forfølge sit potentiale og
                             elske det man gør – mod børns madkompetencer og sanselighed”

11:00 - 11:30   Søren Ejlersen, kok og forfatter, Haver til Maver og Årstiderne:
                             “Børns unikke oplevelser, madlavning og smag i naturen”

11:30 - 11:45   Kort pause

11:45 - 12:10   Karen Wistoft, professor (mso), DPU: “Barnesyn, køkkensyn og
                             smag i danske børnekogebøger gennem 50 år”

12:10 - 12:30  Jonatan Leer, postdoc., DPU: “Når drenge og piger laver mad.
                             Køn i forskellige madpædagogiske kontekster”

12:30 - 13:15   Frokost

13:15 - 14:15   Workshops, 6 forskellige – se særskilt workshopprogram i den fulde 
                            invitation

14:15 - 14:30  Kaffepause

14:30 - 15:00 Helle Brønnum Carlsen, lektor og forfatter, UCC: “Smag i
                             madkundskabsdidaktik”

15:00 - 15:30 Susanne Højlund, lektor, IKS/AU: “Den uformelle læring om
                             smag i madkundskabstimerne”

15:30 - 16:00 Karen Wistoft & Lars Qvortrup, professorer, DPU – afslutning:
                             ”Smag i syv dimensioner og undervisning mod den smagskompetente
                             elev og den smagsmyndige person”

16:00 - 16.30 Mingling og drinks

Adresse: 
DPU, Aarhus Universitet
Festsalen
Tuborgvej 164
2400 København NV
Danmark