Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

 • Kom med til Smag for Livet-konference. Foto: Thomas Brahe.
  Kom med til Smag for Livet-konference. Foto: Thomas Brahe.

Du er her

Smag for Livet-konference 2021

Info

15. juni 2021

Konferencen afholdes i DGI-Byen, Tietgensgade 65, 1704 København V. Det vil derudover blive muligt at følge med på konferencen via online streaming. Mere information og et gratis link følger - udfyld denne formular, så holder vi dig opdateret.

Begivenhed Kom med til Smag for Livets konference om at bruge smagen som brobygger tirsdag d. 15. juni 2021. Her inviteres alle med til gratis, faglig og festlig konference i DGI-Byen i København. Det vil også blive muligt at følge med via live-stream.

Smag for Livet har siden 2014 og med støtte fra Nordea-fonden forsket i og formidlet om smagen som en ressource for gode liv. På tværs af håndværk og videnskab, og på tværs af forskelligartede fagligheder og uddannelser, har centret samlet en unik tværfaglig forskningsviden, udviklet smagsdidaktik og konkrete undervisningsmaterialer og inspirereret til at fokusere på smag på festivaler og hjemme i køkkenet. Alt dette kan ses på www.smagforlivet.dk

Siden 2018 har forskere og undervisere i Smag for Livet undersøgt og afprøvet de muligheder, smag skaber for brobygning mellem vigtige overgange i samfundet: mellem overgange i uddannelsessystemet, mellem praktiske håndværk og boglige aktiviteter, mellem forskellige faglige discipliner, mellem forskning og praksis, mellem uddannelse og erhverv, mellem sanselighed og refleksion – og mellem sundhed og livsglæde.

Ved konferencen d. 15. juni vil deltagere fra centrets mange fagligheder og praksisser omkring smag præsentere resultaterne gennem oplæg om smagsdidaktik, gastrofysik og madhåndværk. Gennem inspirerende, interaktive showcases vil gæsterne desuden selv kunne sanse og opleve smagens potentialer som brobygger.

Foreløbigt program

Konferencens program vil være delt i to, og det bliver muligt at tilmelde sig enten hele konferencen eller blot 2. del:

1. del - kl. 10:00-14:00

Faglige fremlæggelser

 • Præsentationer af Smag for Livets resultater inden for centrets tre temaer: 
 • Smag i fagintegration og kobling mellem viden og praktiske færdigheder
 • Smagsundervisning
 • Smag for faglig stolthed og anerkendelse.
 • Frokost og networking
 • Interaktive showcases

2. del - kl. 14:00-16:00

Festlig fejring af Smag for Livets virke

 • Festforelæsning om at bruge smagen som brobygger
 • Interaktive showcases

Tilmelding

Konferencen er gratis at deltage i, men tilmelding er nødvendigt. Allerede nu er det muligt at forhåndstilkendegive dit ønske om at deltage eller blot se med på live-stream her - så holder vi dig opdateret om tilmelding og endeligt program.

Corona-forholdsregler

Konferencen vil blive afholdt efter gældende corona-restriktioner. Desuden vil konferencen blive live-streamet og gjort frit tilgængelig, så alle kan få mulighed for at se med.

Adresse: 
DGI-Byen
Tietgensgade 65
1704 København V
Danmark