Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

SPIS! Odense: Smagsjagten for 8.-10. klasser

Begivenhed Kom på smagsskattejagt med Smag for Livet ved årets SPIS! Odense Food Festival.

Smag for Livet og SPIS! Odense Food Festival inviterer hermed elever og lærere fra 8.-10. klasse med til Smagsjagten - en rejse i bæredygtighed, smag, sanser og madkultur den 11. september 2020. 

Smagsjagten er et didaktisk og dannende forløb for udskolingselever, der via naturvidenskabelige, mad- og samfundsfaglige fag får mulighed for at gå på opdagelse i madkulturens udvikling, betydning, smag og udformning i bæredygtighedens tegn. 

Eleverne får mulighed for at styrke deres smagsmod, skærpe deres indsigt og tage stilling til, hvor de selv vil være med til at sende madkulturen hen, når de ganske snart er voksne forbrugere. 

Hvad går Smagsjagten ud på?

Smagsjagten skabes i et samarbejde mellem Smag for Livet og SPIS! Odense Food Festival. Den bygger på tre dele: et inspirationsmateriale, et involverende møde med fem virksomheder/organisationer inden for mad og bæredygtighed og en opsamlende opgave.

I første del af forløbet skal klassen læse og diskutere et inspirationsmateriale om smag og bæredygtighed, som er udviklet særligt til lejligheden, og som forbereder klassen til mødet med virksomhederne og organisationerne.

I anden del af forløbet besøger eleverne SPIS! Odense Food Festivals madmarked den 11. september, hvor de i et tilrettelagt forløb efter tur besøger fem forskellige virksomheder og organisationer, som giver eleverne konkrete hands-on-oplevelser i et sanseligt og dialogskabende rum.

Endeligt får klasserne stillet opgaver, som samler op på oplevelserne under Madmarkedet, og som læreren guider eleverne gennem hjemme på skolen. 

Hvad kræver det at være med?

  • Engagement

For at eleverne får størst udbytte af dette forløb, er det nødvendigt at underviseren og elever er engageret i forløbet både i undervisningen, og på selve dagen og i den opsamlende opgave. 

  • Forberedelse 

Klasserne skal læse og arbejde 1-2 undervisningstimer med det udsendte inspirationsmateriale, så alle er klædt på til mødet med virksomhederne. 

  • Deltagelse d. 11. september

Din skoleklasse skal kunne deltage i afviklingen af Smagsjagten fredag d. 11. september i tidsrummet 09.30-13.00.

  • Opsamling 

Klasserne skal arbejde med en opgave (1-2 undervisningstimer), der udleveres på Smagsjagten og som samler op på besøgene. 

 

Fakta:

Hvor: Flakhaven, Odense C

Hvornår: Fredag den 11. september kl. 09.30-13.00

Hvem: 8.-10. klasser

Arrangører: Smag for Livet og SPIS! Odense Food Festival

Det er muligt at medbringe og spise madpakker i Rådhushallen, hvor vi også byder på en forfriskning.

 

Kontakt og tilmelding: 

Sarah Kim Lassen

skl [at] spisodense.dk

Tlf. 61 69 37 79

Adresse: 
Flakhaven
Flakhaven
5000 Odense C
Danmark