Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Estragon

Søger...

Kort fakta :

Estragon er en krydderurt som er i familie med malurt. Den mest anvendte estragon i madens verden er den franske, som er fin i strukturen og smager af meget. 

Sæson: januar – december 

Smagsnoter/aromaer: 
Anis, fennikel og lakrids 

Klargøring og opbevaring:

  • Skylles for jordbakterier 
  • Bladene plukkes af stilkene 
  • Hakkes eller bruges hele 
  • Opbevares ved 5˚ på køl

Match med grøntsager, protein, bær og urter:
En af de ting som estragon er mest kendt for, er bearnaise, hvor den indgår som bærende smagsgiver. Estragonen går også godt til fisk, fjerkræ og salater.

Kilder: Gastronom bogen  (5. Udgave)

Her kan du hente skilte til urtehaven

Hent et Estragon-skilt til urtehaven med QR-kode her.

Hent skilte til alle urtehavens planter her.