Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Clafoutis.
    Clafoutis bagt med kirsebærsten.

Du er her

Fransk kirsebærtærte: Clafoutis

Søger...

Opskrift Oplev smagen af kirsebær i denne franske udgave af kirsebærtærte.

Ingredienser

Fyld:

300 g. kirsebær

1 spsk. sukker

1/2 spsk. smør

Flormelis til pynt

Dej:

60 g. hvedemel

1/2 tsk. bagepulver

3 æg

60 g. sukker

3 dl. sødmælk

1/2 vaniljestang

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 180 °C.
  2. Bland alle ingredienser til dejen med håndmixer/røremaskine ind til dejen er jævn og glat. Lad dejen hvile i 20 min.
  3. Smør et tærtefad og drys med sukker. Læg kirsebærrene i fadet og stil dem i ovnen i 5 min.
  4. Tag kirsebærrene ud og overhæld dem med dejen. Bages indtil gylden brun, ca. 20-30 min. Tærten serveres lun og med et drys flormelis.

 

Omtalt i artiklen

Cand.scient., ph.d-studerende

Gastrofysiker Mie Thorborg Pedersen er videnskabelig assistent i Smag for Livet, hvor hun bl.a. formidler sin forskning i vandmænds fysik og smag.

Hun er pt. i gang med sit ph.d.-projekt om gastrofysiske perspektiver af vandmænd. Hun modtog i marts 2020 et EliteForsk-rejsestipendium for sit arbejde.