Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Æbleflæsk
    Foto: Stagbird

Du er her

Fynsk æbleflæsk med røget bacon

Søger...

Opskrift Smagsklassen fra Tarup Skole har været på besøg hos STYRBÆKS, hvor de lærte en masse om æbler og prøvede at lave deres egen æbleflæsk.

Denne opskrift er beregnet til 12 smagsprøver:

Ingredienser

12 skiver røget bacon

1½ kg æbler - f.eks. Holsteiner, men sorten Filippa er også rigtig god

1½ stort løg

½-1 dl sukker

½-1 skive rugbrød pr. person

Fremgangsmåde

  1. Skær bacon i strimler, og steg dem på panden ved middel varme - tilsæt lidt ekstra fedtstof, hvis bacon er magert.
     
  2. Gem fedtet på panden.
     
  3. Lad de sprøde baconstykker dryppe af for fedt på papir.
  4. Hak løg i tern.

  5. Hæld løg på panden, lad simre til de er gennemsigtige.
     
  6. Vask æblerne, del dem, og skær dem i kvarte, så er det lettere at tage kernehuset ud.
     
  7. Fjern kernehus, og skær æblerne i mindre stykker.
     
  8. Hæld æblerne på panden med løg, og lad det simre til æblerne begynder at koge lidt ud.
  9. Smag til med sukker, afhængig af æblerne.

  10. Drys de sprøde baconstykker over æblerne ved servering.

  11. Server med groft rugbrød.