Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Grundskysauce

Kort fakta :

Ingredienser

  1. 5 l brun kalvesky
  2. brun roux

Fremgangsmåde

Den brune kalvesky koges op og jævnes med brun roux. Koges blank under afskumning for fedt, passeres.

Grundskysauce gives karakter af den ret, den skal serveres til, ved nedkogning med stegesky fra retten eller ved tilsætning af stegesmør fra retten.

En grundskysauce kan også fremstilles helt eller delvist af:

  • Brunede kyllingevinger, halse og kråser samt skrog som en kyllingegrundskysauce.
  • Andevinger. halse og skrog som en andegrundskysauce.
  • Ben og kødafpuds fra lam som en lammegrundskysauce o.s.v.

"Skilt sauce" af skysauce fremstilles ved at tilsætte stegesky med stort indhold af brunet smør, eller blot brunet smør, f.eks. wienerschnitzelsauce.