Gå til hovedindhold

Du er her

Hent materiale til Smagens Dag 2018: Smag på madkultur

Undervisningsmateriale Årets gratis læremiddel til Smagens Dag handler om madkultur

Smagens Dag - 26. september 2018 - har temaet "Smag på madkultur".

Materialet kan hentes på Smagens Dags hjemmeside.

Det gratis læremiddel består af et elevmateriale med seks workshops for 4.-7. klasse og en grundig lærerinfo med baggrundsviden og didaktiske overvejelser.

De seks workshops kan bruges i sammenhæng, eller man kan plukke én eller to ud til 2-3 lektioner. Det kan bruges på Smagens Dag eller i løbet af skoleåret, som man vil.

Til materialet hører også en plakat med Madkulturhjulet samt to plakater fra Smag for Livet om hhv. umami og tungens smagsreceptorer.

Smagens Dag stammer fra Frankrig, hvor en række kokke gik sammen om et initiativ, der skulle give skoleelever viden om de gode franske råvarer. Initiativet blev hentet til Danmark i 1992 af kokkene Claus Meyer og Jan Friis-Mikkelsen samt lærerne Helle Brønnum Carlsen og Irene Eckermann. Den danske version af Smagens Dag sætter fokus på at lære eleverne at smage. Målet er, at de tænker over, hvad de vælger at spise og hvorfor.

Omtalt i artiklen

Lektor, master i sundhedspædagogik

Kirsten Marie Pedersen er uddannet lærer og master i sundhedspædagogik. Frem til sin pension arbejdede hun som lektor i madkundskab på University College Lillebælt (nu UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole), hvor hun uddannede madkundskabslærere, udviklede læremidler og arbejdede for både Smagens Dag og Madkamp – DM i Madkundskab, foruden en stadig meget aktiv rolle i Smag for Livets undervisnings- og formidlingsaktiviteter.

Kirsten Marie Pedersen er udnævnt til smagsambassadør for sit arbejde i Smag for Livet.