Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Knækbrød med kerner og knuste insekter. Foto: Majbritt Pless
    Knækbrød med kerner og knuste insekter. Foto: Majbritt Pless

Du er her

Protein-knækbrød med ekstra fyld

Søger...

Opskrift Dette knækbrød er tilsat knuste insekter. Insekterne kan ikke smages, men tilfører protein til knækbrødet.

Ingredienser:

1 dl havregryn

1 dl sesamfrø

1 dl hørfrø

1 dl solsikkekerner

1 dl græskarkerner

3 dl hvedemel

1 dl knuste, tørrede insekter (f.eks. melorme, buffalo-orme, fårekyllinger eller hvad man ønsker. Knuses i en morter)

1 tsk. bagepulver

2 tsk. salt

2 dl vand

1¼ dl olie

Fremgangsmåde:

Bland alle ingredienser sammen, del dejen i to og rul den ud mellem to stykker bagepapir.

Fjern det øverste bagepapir og skær ud i ønsket form med et pizzahjul.

Bag i 15-20 minutter ved 200 grader C.

Omtalt i artiklen

Lektor, master i sundhedspædagogik (MSU), lærer

Majbritt Pless er lektor ved Læreruddannelsen på Fyn, UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, hvor hun underviser i faget madkundskab.

Majbritt Pless har igennem mange år arbejdet med børn, mad og sundhed. I Smag for Livet arbejder hun i praksis med at udvikle undervisningsforløb og forankre Smag for Livets projekter på læreruddannelsen. Hun har også stået bag konkurrencen Madkamp - DM i Madkundskab.