Gå til hovedindhold
Luk den udskriftsvenlige visning

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Creative Tastebuds: Fremtidens klimavenlige mad skal smage, så englene synger

Søger...

Begivenhed Creative Tastebuds, et unikt symposium for både forskere, praktikere, innovatører, lærere, rådgivere og designere, er tilbage i august 2021 som en hybrid mellem fysisk og virtuel konference.

Update: Vil du se og læse de mange bidrag og beskrivelser af innovation showcases til Creative Tastebuds 2021? Find dem her på linket.

Paul Tyler faciliterer udforskningen af kvalificerede spørgsmål og svar om smag og bæredygtighed på Creative Tastebuds 2021. Foto: Eva Rymann
Paul Tyler faciliterer udforskningen af kvalificerede spørgsmål og svar om smag og bæredygtighed på Creative Tastebuds 2021. Foto: Eva Rymann

Er det helt slut med sprød bacon og saftigt kød, hvis vi skal spise godt uden at efterlade en gigantisk CO2-regning til næste generation?

Er du en klimasynder, hvis du tillader dig lidt tropisk nydelse fra ananas og papaya, avocado og cashewnødder?

Hvad skal vi spise til hverdag og fest, og hvordan skal restauranter, fødevareproducenter og supermarkeder agere i en fælles fremtid, hvor vi alle kræver både velsmag og klimavenlighed på tallerkenen?

Vær med til at finde nye løsninger til både fødevareproducenter, detailbranchen, professionelle køkkener og til almindelige danske familier på symposiet Creative Tastebuds 2021 på Maltfabrikken i Ebeltoft den 16.-17. august.

Tre kreative mediatorer rusker op i forskere og madprofessionelle på scenen, og i de spændende showcases kan deltagerne lade sig inspirere af det ekstraordinære med bl.a. vin, madkultur, design og forbrugeradfærd som eksempler.

Smagsantropolog Susanne Højlund fra Aarhus Universitet og Smag for Livet er idekvinden bag Creative Tastebuds. Hun har tilrettelagt de fire sessions med tilhørende ”sæbekassedialoger” og udstillingen af showcases på en måde, så deltagere med forskellige fagligheder kan berige hinanden og finde nye svar på de klima- og fødevarespørgsmål, der vedrører alle. Det hele samles op i en fælles session ledet af innovationsblæksprutten Paul Tyler, som kører deltagerne i mål.

Formatet er en hybrid mellem fysisk og online tilstedeværelse, hvilket gør det muligt også at have internationale deltagere.

Således vil deltagerne møde f.eks. WHO-rådgiveren Cristina Tirado, den franske topforsker og regeringsrådgiver Claude Fischler, professor i filosofi Barry C. Smith, eating designer Marije Vogelzang, madhistoriker Bee Wilson og en række danske smagsforskere og innovatører som gastrofysiker Ole G. Mouritsen, sensoriker Michael Bom Frøst og leder af DTU Skylab FoodLab Roberto Flore.

Om aftenen mødes deltagerne til en spektakulær middag kurateret af kokken Jakob Vinkler fra Institute of Meals, som også står for måltiderne gennem de to dage.

Symposiet er en selvstændig 2nd Edition af det første Creative Tastebuds, der fandt sted på Aarhus Teater under European Capital of Culture Aarhus 2017.

Nogle af deltagerne har allerede givet deres vinkel på bæredygtighed og smag i et særnummer af det videnskabelige tidsskrift International Journal of Food Design. Se dem i artiklen 6 forslag: hvordan vi kan genoverveje vores individuelle nydelse af hensyn til vores fælles fremtid.

Omkring nytår udkommer endnu en udgave af tidsskriftet med bidrag fra symposiet.

Psykologiprofessor Charles Spence, antropolog David Sutton og eating designer Marije Vogelzang på scenen på Aarhus Teater under Creative Tastebuds 2017.

 

Adresse: 
Maltfabrikken
Maltvej 4-12
8400 Ebeltoft
Danmark