Gå til hovedindhold
Luk den udskriftsvenlige visning

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Fag med Smag - til erhvervsskolelærere

Søger...

Nyhed om undervisning :

Hej erhvervsskolelærer! Thomas Brahe, Anne Torpegaard Festersen og Cathrine Terkelsen byder dig velkommen til Smag for Livets gratis læringsunivers, FAG med SMAG.

Her er viden, læremidler og undervisningsforløb om mad, sensorik, smag og håndværk til faglærere og elever på gastronom-, ernæringsassistent-, bager-, konditor- og tjeneruddannelsen.

-> Hop direkte til FAG med SMAG her <-

 

Her har vi samlet en række anbefalinger fra faglærere, der allerede bruger vores undervisningsforløb på skolerne.

Du kan klikke på overskrifterne og komme direkte til forløbet:

Bliv klogere på Maillard-reaktion og karamellisering

Anbefalet af kokkefaglærer Simon Sørensen, TechCollege Food, Aalborg:

"Bruning er en vigtig proces, når kokke skal frembringe smag til blandt andet kød, fisk, grøntsager og saucer. I forløbet “Bliv klogere på Maillard-reaktion og karamellisering" kan kokkeelever lære om de to brunings-reaktioner gennem en video og undersøgende arbejde i køkkenet."

 

 

Innovation i køkkenet

Anbefalet af faglærer Britta Lene Moesgaard, Kold College, Odense:

"Branchen efterspørger innovative elever, så eleverne skal lære at arbejde og tænke innovativt. Derfor kan jeg varmt anbefale dette undervisningsforløb. Forløbet giver eleverne et indblik i, hvordan man kan systematisere det innovative arbejde i bageriet og er et godt og konkret redskab, eleverne kan drage nytte af i deres fremtidige arbejde. De får værktøjer og viden om, hvilke parametre, man kan justere på, og idéer til hvordan dét gøres."

Videnskaben bag ostens smag

Anbefalet af tjenerfaglærer Lene Slej Pedersen, TechCollege Food, Aalborg:

"Vi har prøvet forløbet “Videnskaben bag ostens smag”. Forløbet er godt, fordi det kan give tjener- og kokkeelever grundlæggende kendskab til ostens verden og klæde dem på til at udvælge oste, præsentere dem og sammensætte en smagfuld ostetallerken."

Sensorik

Anbefalet af kokkefaglærer Blaise Badre, TechCollege Food, Aalborg

"Vores klasser fra hovedforløbet deltog i det sensoriske undervisningsforløb, og det var absolut en succes. Eleverne arbejdede bredt med sensorik, eksempelvis kom de omkring sanserne, sensoriske analyse metoder ordforråd med videre. De arbejdede både teoretisk og praktisk med emnet."

Blev du inspireret og vil se mere? Så klik blot videre til vores læringsunivers, FAG med SMAG, som du finder her.

Omtalt i artiklen

Faglærer, kok

Simon N. Sørensen er uddannet kok og faglærer på gastronomuddannelsen ved TECHCOLLEGE i Aalborg.

Han er medlem af Smag for Livets centerledelse og koordinator i GastroLabCollege.

Han er en af seks faglige redaktører bag bogen Gastrofysik og smagshåndværk (Praxis, 2024) og deltager også i arbejdet med at revidere Gastronom - Lærebog for kok, smørrebrød og catering.

 

E-læringskonsulent

Thomas har været e-læringskonsulent ved Smag for Livet og udviklet læremidler, som kan bruges i undervisningen både i folkeskolen, i gymnasiet og på de uddannelsesinstitutioner, hvor undervisere uddannes. I udgangspunktet sigtes mod digitale læremidler til en række af de mest udbredte platforme.

Således er Thomas Brahe manden bag Smag for Livets undervisningsunivers til lærere, Fag med Smag.

Thomas er uddannet folkeskolelærer og har en kandidatgrad i pædagogisk sociologi samt kompetencer inden for webudvikling og brugerinterfaces.

 

Læremiddelredaktør, lærer, cand.pæd.

Anne Torpegaard Festersen er ansat som læremiddeludvikler og formidler i Smag for Livet. Her har hun til opgave at udvikle og redigere læremidler, som skal bruges i bl.a. grundskolens undervisning. Læremidlerne er tilgængelige i Smag for Livets gratis app til lærere, Fag med Smag.

Anne er cand.pæd. i generel pædagogik og desuden uddannet lærer med linjefag i idræt, matematik, samfundsfag og kristendomskundskab.

Lærer, cand.pæd., læremiddelredaktør, smagsambassadør

Cathrine Terkelsen er smagsambassadør, lærer, cand.pæd. i didaktik og - frem til 1/5 2021 - læremiddelredaktør i Smag for Livet . Cathrine har udviklet og redigeret læremidler til brug i bl.a. folkeskolen og på de fødevarefaglige erhvervsuddannelser. Læremidlerne er tilgængelige i Smag for Livets gratis undervisningsunivers, Fag med Smag.

Cathrine har derudover undervist i madkundskab på Læreruddannelsen Fyn.

I sit speciale har hun fordybet sig i, hvordan smagsoplevelser kan inddrages i skriveaktiviteter i danskundervisningen.