GrundtilberedningSkolebesøg Kopiark og PDF Kopiark Hent alt som PDF Aktiviteter i forløbet 1 Med smagen i centrum. Dag 1 2 Vi smager med alle sanserne. Kunsten af anrette og tilsmage et måltid. Dag 2 3 Det grønne og smagfulde valg. Dag 3 Forfattere: Lone Kristensen | Redaktør: Anne Torpegaard Festersen Vertikale faneblade Aktivitet Vi siger, at vi smager med alle sanserne, men hvad betyder det egentlig? På 2. dagen introduceres eleverne for hvilke sanser, der er i spil, når vi smager på maden. Det sker gennem en række små øvelser. I køkkenet står den på tilberedning, tilsmagning og anretning af et måltid. Dagen afsluttes med en lille analyseøvelse, hvor eleverne skal analysere sig frem til hvilke sanser, der er i spil ved de forskellige dele af det tilberedte måltid. Aktivitet12. dag: Vi smager med alle sanserne Når vi spiser, sanser vi ikke bare maden ved at smage på den, det visuelle sanseindtryk får også meget opmærksomhed. Vi smager nemlig med alle sanserne. I dag skal eleverne igennem en række øvelser, hvor de gerne skulle nå til den erkendelse, at det ikke kun er den sansene smag, der er i spil, når vi spiser, og smager på et måltid. Endvidere skal eleverne arbejde med tilsmagning, samt, hvordan en flot og indbydende anretning kan være med til at tilføre en ekstra dimension og oplevelse til måltidet. 2Teori: Nedenstående materiale og links er ideer til, hvordan man kan arbejde med teorien bag smag og tilsmagning, inden eleverne går i køkkenet og går i gang med det praktiske arbejde. Materialet byder på små øvelser, der går tæt på de sanser, der er i spil, når vi smager på maden. Læreren udvælger selv, hvilke af materialerne de ønsker at inddrage i undervisningen. Små øvelser: Vi smager med alle sanserne(plakat) Høre- og følesansen: Bløde og sprøde chips. Lugtesansen: Jellybeantesten De fem grundsmage: Grundsmagspulver. Også brugt i aktivitet 1 3Den praktiske del: Så går vi i køkkenet. Det vedhæftede kompendium indeholder to opskrifter, der giver eleverne mulighed for at eksperimentere med smag, tilsmagning og anretning. Anden dag i køkkenet