Grundtilberedning Kopiark og PDF Kopiark Hent alt som PDFGiv din vurdering Indhold med samme tema Sauce (4) Aktiviteter i forløbet 1 Sauce-tekster: Baggrund og viden 2 Sauce-tekster: 4 kokkes sauce-fortællinger 3 Tre tilsmagningsøvelser med sauce 4 Digitalt stamtræ: De brune saucer Forfattere: Simon Sørensen | Redaktør: Thomas Brahe Vertikale faneblade Aktivitet Du finder her tre øvelser til tilsmagning af saucer. Der arbejdes med alt fra kartoffelpurré til grundsmage, og til de enkelte øvelser er knyttet en række oplæg til faglige diskussionsspørgsmål for elevere. Aktivitet1Øvelse 1: "Den simple" I denne aktivitet skal I øve jer i at tilsmage en kartoffelpure, som skal kunne fungere som en erstatning for en sauce. Undervejs i processen skal I forklare, hvordan grundsmagene påvirker hinanden, og kartoffelpuréen ændrer smag. Og I skal forklare, hvordan I oplever smagen i forhold til hinanden. Download øvelsesark 1. 2Øvelse 2: "Den klassiske" I denne aktivitet skal I producere en klassisk Sauce Espagnole og øve jer i at tilsmage saucen, så den bliver smagfuld og genkendelig for gæsten. Undervejs i produktionen skal I forholde jer til, hvordan saucen ændrer smag, og I skal forklare, hvordan I oplever smagen. Download øvelsesark 2. 3Øvelse 3: "Den innovative" I denne aktivitet skal I udvikle en innovativ sauce og øve jer i at tilsmage saucen, så den bliver smagfuld og passer til den ret, I vil servere den til. Undervejs i produktionen skal I forholde jer til, hvordan saucen ændrer smag, og I skal forklare, hvordan I oplever smagen. Download øvelsesark 3.