Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Velkommen!

... til Fag med Smag – en original samling af udforskende, didaktiske læremidler med smag i centrum i alle fag. Du kan også hente app’en til iOS eller Android

Du er her

Aktiviteter med temaet Kanel

Sanser og smag > Lugtesans og synssans
I denne aktivitet skal eleverne opleve og blive bevidste om, at man ikke kun smager med smagssansen på tungen, men at synssansen og lugtesansen også har stor betydning for smagen eller den samlede smagsoplevelse.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • Madlavning
Faglige temaer
  • Smagens fysiologi
  • Krydderier
  • Lugtesansen
  • Kanel
Aktivitetstyper
  • Duft
  • Sans
  • Snak
  • Smag
  • Madkundskab
  • Indskoling
  • Mellemtrin
  • Udskoling
  • Duft
  • Sans
  • Snak
  • Smag
  • Smagens fysiologi
  • Krydderier
  • Lugtesansen
  • Kanel
  • Madlavning
I denne aktivitet skal eleverne opleve og blive bevidste om, at man ikke kun smager med smagssansen på tungen, men at synssansen og lugtesansen også har stor betydning for smagen eller den samlede smagsoplevelse.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • Madlavning
Faglige temaer
  • Smagens fysiologi
  • Krydderier
  • Lugtesansen
  • Kanel
Aktivitetstyper
  • Duft
  • Sans
  • Snak
  • Smag
  • Madkundskab
  • Indskoling
  • Mellemtrin
  • Udskoling
  • Duft
  • Sans
  • Snak
  • Smag
  • Smagens fysiologi
  • Krydderier
  • Lugtesansen
  • Kanel
  • Madlavning
Kultur og traditioner > Smagen af jul
I denne aktivitet skal eleverne opleve, hvor stor betydning lugtesansen har for smagen og erfare, hvordan dufte kan være tæt forbundet til erindringer og følelser. Denne sanseoplevelse skal aktivere elevernes forforståelse om den fysiologiske sans (hvordan vi smager med alle sanser) og danne grundlag for et videre arbejde med smag i relation til jul og julens måltider.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • Madlavning
  • Måltid og madkultur
Faglige temaer
  • Jul
  • Erindringer
  • Smagens fysiologi
  • Kanel
Aktivitetstyper
  • Duft
  • Snak
  • Sans
  • Madkundskab
  • Mellemtrin
  • Udskoling
  • Duft
  • Snak
  • Sans
  • Madlavning
  • Måltid og madkultur
  • Jul
  • Erindringer
  • Smagens fysiologi
  • Kanel
Opskrifter > Sødt
Det kan være interessant at eksperimentere med forskellige ingredienser, hvis smag ligner hinanden. For eksempel har Mathias Skovmand-Larsen, researcher i Nordic Food Lab, kreeret en kanel-is helt uden at bruge kanel. I stedet har han brugt surdej lavet af kornsorten kamut, som giver en kanelagtig duft. Prøv selv! Men husk at begynde på surdejen ca. 2 uger før.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Kanel
Aktivitetstyper
  • Tilbered
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Kanel