Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Velkommen!

... til Fag med Smag – en original samling af udforskende, didaktiske læremidler med smag i centrum i alle fag. Du kan også hente app’en til iOS eller Android

Du er her

Aktiviteter med temaet Løg

Ude i naturen > Smagen af løg
Eleverne skal aktivere deres forforståelse i forhold til løg, forskellige slags løg samt løgenes anvendelsesmuligheder i madlavning.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • Fødevarebevidsthed
Faglige temaer
  • Råvarekendskab
  • Løg
Aktivitetstyper
  • Snak
  • Skriv
  • Erindr
  • Beskriv
  • Madkundskab
  • Mellemtrin
  • Udskoling
  • Snak
  • Skriv
  • Erindr
  • Beskriv
  • Råvarekendskab
  • Løg
  • Fødevarebevidsthed
Eleverne skal på en smagsrejse gennem 3 forskellige workshops, hvor de skal smage på forskellige løg på forskellige måder og herigennem opleve, at løg kan være forskellige i udseende og smag.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
Faglige temaer
  • Råvarekendskab
  • Løg
  • Sæt ord på smagen
  • Lugtesansen
  • Tekstur
  • Smagssansen
Aktivitetstyper
  • Duft
  • Sans
  • Smag
  • Undersøg
  • Snak
  • Madkundskab
  • Mellemtrin
  • Udskoling
  • Duft
  • Sans
  • Smag
  • Undersøg
  • Snak
  • Råvarekendskab
  • Løg
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Sæt ord på smagen
  • Lugtesansen
  • Tekstur
  • Smagssansen
Eleverne skal bl.a. se en film, som tager dem med helt fra begyndelsen, hvor løget lægges i jorden, til pakningen af de færdige net, som de kender fra butikkerne. Herigennem skal eleverne opnå viden om løgets vej fra jord til bord.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • Fødevarebevidsthed
Faglige temaer
  • Råvarekendskab
  • Løg
Aktivitetstyper
  • Se
  • Undersøg
  • Snak
  • Beskriv
  • Madkundskab
  • Mellemtrin
  • Udskoling
  • Se
  • Undersøg
  • Snak
  • Beskriv
  • Fødevarebevidsthed
  • Råvarekendskab
  • Løg
Eleverne skal tilberede, smage og undersøge forskellige slags løg og herigennem opnå viden om løgenes historie, dyrkning og smag.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
Faglige temaer
  • Råvarekendskab
  • Løg
  • Sæt ord på smagen
  • De fem grundsmage
  • Tekstur
Aktivitetstyper
  • Undersøg
  • Tilbered
  • Smag
  • Beskriv
  • Fremlæg
  • Madkundskab
  • Mellemtrin
  • Udskoling
  • Undersøg
  • Tilbered
  • Smag
  • Beskriv
  • Fremlæg
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Råvarekendskab
  • Løg
  • Sæt ord på smagen
  • De fem grundsmage
  • Tekstur
Eleverne skal tilberede forskellige retter med løg ud fra opskrifter og undersøge forskellige madlavningsmetoders betydning for smagen.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
Faglige temaer
  • Råvarekendskab
  • Løg
  • Sæt ord på smagen
  • Tekstur
  • De fem grundsmage
Aktivitetstyper
  • Tilbered
  • Undersøg
  • Smag
  • Beskriv
  • Snak
  • Fremlæg
  • Madkundskab
  • Mellemtrin
  • Udskoling
  • Tilbered
  • Undersøg
  • Smag
  • Beskriv
  • Snak
  • Fremlæg
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Råvarekendskab
  • Løg
  • Sæt ord på smagen
  • Tekstur
  • De fem grundsmage
Eleverne skal på tur til et nærliggende område, hvor de kan lære at sanke ramsløg og tilberede deres egen pesto.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
Faglige temaer
  • Råvarekendskab
  • Løg
  • Vilde planter
Aktivitetstyper
  • Udforsk
  • Sans
  • Smag
  • Tilbered
  • Madkundskab
  • Mellemtrin
  • Udskoling
  • Udforsk
  • Sans
  • Smag
  • Tilbered
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Råvarekendskab
  • Løg
  • Vilde planter
Eleverne skal, på baggrund af deres viden om løg, udvikle, tilberede og præsentere en kreativ løg-ret med fokus på forskellige smage og teksturer i løg.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
Faglige temaer
  • Råvarekendskab
  • Løg
  • Kritisk refleksion
Aktivitetstyper
  • Snak
  • Udforsk
  • Tilbered
  • Smag
  • Beskriv
  • Fremlæg
  • Madkundskab
  • Mellemtrin
  • Udskoling
  • Snak
  • Udforsk
  • Tilbered
  • Smag
  • Beskriv
  • Fremlæg
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Råvarekendskab
  • Løg
  • Kritisk refleksion
Opskrifter > Løg
En skøn lille sprød sag, der serveres som tilbehør eller som snack.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Løg
Aktivitetstyper
  • Tilbered
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Løg
Sort hvidløg bliver ofte forvekslet med fermenteret hvidløg, men i virkeligheden er det ikke en fermentering, der foregår, men en kemisk proces kaldet maillard-reaktionen, der giver hvidløget den sorte farve.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Løg
  • Maillard
Aktivitetstyper
  • -
  • Madkundskab
  • Løg
  • Maillard
Rösti serveres på alle tidspunkter af døgnet. Morgenmad, mellemmåltid, frokost... Rösti er smart at lave, når man har for mange kartofler og løg i grøntsagsskuffen.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Løg
Aktivitetstyper
  • Tilbered
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Løg
Prøv denne pizza bianca med løg og rosmarin.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Løg
Aktivitetstyper
  • Tilbered
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Løg
Har du nogensinde været på en forårstur i skoven, hvor det lugtede stærkt af hvidløg? Ramsløg har en meget tydelig lugt og kan bruges på mange forskellige måder (fx i supper eller pesto), men de smager også fantastisk, når de blot blandes med smør. Prøv det selv – det er så let og smager fantastisk!
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Løg
  • Vilde planter
Aktivitetstyper
  • Tilbered
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Løg
  • Vilde planter
Løgsuppen er en fransk sag. Masser af smag, krydderi og næring. Den varme, dampende suppe passer rigtig godt til en kold regnvejrsdag.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Løg
Aktivitetstyper
  • Tilbered
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Løg
Vidste du godt, at hvidløgssmør er verdens nemmeste ting at lave? Lidt urter gør kun smørret mere interessant og er fantastisk til brød, kød og grøntsager.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Løg
Aktivitetstyper
  • Tilbered
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Løg
Denne lille, syltede sag er perfekt til frokostbordet, på en postej eller som tilbehør til forskellige aftenretter.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Løg
Aktivitetstyper
  • Tilbered
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Løg