Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Velkommen!

... til Fag med Smag – en original samling af udforskende, didaktiske læremidler med smag i centrum i alle fag.

Du er her

Aktiviteter med temaet Proteiner

Her ser vi nærmere på bælgfrugters unikke egenskaber til både at skabe fylde, smag og funktion i køkkenet. Med tidens grønne fokus er det vigtigt at forstå bælgfrugternes mulige funktioner i madlavningen. Mange tror vi kan erstatte kød med bælgfrugter, men flere sanselige parametre er afgørende for, om det kan lykkes. Derfor skal eleverne udforske, hvilke tilsmagninger der gør bælgfrugter mere interessante, og hvilken rolle og udseende de skal have på tallerkenen, for at gæsten vil acceptere dem som hovedrollen i et måltid.
Fag
Naturfag i produktion, Grundtilberedning
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Grøntsager
  • Proteiner
Aktivitetstyper
  • -
  • Naturfag i produktion
  • Grundtilberedning
  • Grøntsager
  • Proteiner