Kemi1. g2. g3. g Kopiark og PDF Kopiark Hent alt som PDFGiv din vurdering Aktiviteter i forløbet 1 Introducerende fællesmodul 2 Introduktion til aromastoffer og estere 3 Øvelse: Syntese af estere 4 Opsamling på aromastoffer og farvestoffer i frugt og grøntsager 5 Analyse af farvestoffer i fødevarer 6 Øvelse: Analyse af betanin i rødbede 7 Øvelse: Chlorofylindholdet i spinat 8 Formidling og posters 9 Konvivialitet, fællesmåltid og gruppefremlæggelser Forfattere: Lone Berg | Redaktør: Thomas Brahe Vertikale faneblade Aktivitet Analyse af hvilke farvestoffer, frugt og grønt indeholder. I dette modul analyseres chlorofylindholdet i spinat, men det kunne også være chlorofylindholdet i en krydderurt som f.eks. persille. Aktivitet1Opsamling på øvelsen: ”Analyse af betanin i rødbede” (sidste modul). 2Introduktion til øvelse og gruppearbejde (5 min.). Download øvelsesvejledningen her. 3Den ene ½ af holdene: Kemiøvelse: Analyse af chlorofylindholdet i spinat (35 min.) ½ af holdene. Grupperne er i laboratoriet. Opløsning af spinat / Ekstraktion af chlorofylindholdet i spinat. Måling af absorbansspektrum. Den anden ½ af holdene: De grupper, der ikke er i laboratoriet, skal udarbejde en poster om spinat. 4Holdene bytter. 5Efterbehandling af øvelsen (15 min.). ForberedelseForberedelseFor eleverne gælder: Efterbehandlingen til øvelsen ”Analyse af betanin i rødbede” skal være færdig til dette modul. Øvelsesvejledningen til ”Chlorofylindholdet i spinat” skal være færdig til udførelse i modulet.