Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Redaktionen

Hvem har arbejdet på redaktionen?

Redaktionen har siden 2016 arbejdet tæt sammen med såvel forskere og undervisere, som brænder for smag og det at inddrage smag som æstetisk-sansemæssig katalysator for læring og elevmotivation.

Thomas Brahe

 

 

Uddannet folkeskolelærer med linjefag i bl.a. dansk og samfundsfag. Derudover cand.pæd.soc. fra DPU Aarhus Universitet.

Redigeret:

Erhvervsskoler

Danske blæksprutter - anatomi, smag og tilberedning
Pep grønt-køkkenet op med bælgfrugter​
Saucer: Stamtræer, øvelser og gastronomisk historie​

Sensorikforløb:

Smagen i centrum
Tryk på smagen!​

Folkeskole

Brændende kærlighed i nye klæder
De svære fonemer
Emulsioner – mellem vand og fedt
Guleroden - smag, kultur og perspektiv
Insekter, krydderurter og tang som fremtidens fødevarer​
Juice og pulp – undgå madspild
Kannibaler og billedsprog i litteraturen
Den store morgenmadstest
Smag for naturen
Smag og behag i religionerne
Smag på den danske madkulturs historie
Smag på genren
Smag på ritualet
Smag på talemåderne
Smagen af jul
Smagskombinationer
Speaking with and about foods
Vi smager med alle sanser - sanse-kit

Forfattet:

Folkeskole

Brændende kærlighed i nye klæder
Insekter, orme, tang og planter: Smag på fremtidens fødevarer​
Maskulinitet, smag og samfund
Smag for naturen

Erhvervsskoler

Læsning af fagtekster (oplevelsesorienteret læsning)

Videoproduktion:

Video om Maillard-reaktion
(del af forløbet Bliv klogere på Maillard-reaktion og karamellisering)
Video om udskæring
(del af forløbet Danske blæksprutter - anatomi, smag og tilberedning)

App og web:

Konceptudvikling, layout og projektstyring

Cathrine Terkelsen

 

 

Uddannet folkeskolelærer med linjefag i bl.a. dansk og madkundskab. Derudover cand.pæd.didak. mshp. dansk fra DPU Aarhus Universitet.

Redigeret:

Erhvervsskoler

Smagen af løg
Ordkort: En strategi til at arbejde med begreber og fagord​

Folkeskole

aFRIKADELLEN – få smag for Afrika​
Insekter, orme, tang og planter
Maskulinitet, smag og samfund
Smagen af løg
Smag for naturen
Smagsriget – madmod, spil og eksperimenter
Tilsmagning
Tilsætningsstoffer – introforløb til tilsætningsstoffer
Turbo-budding
Udforsk Danmarks Smagsskatte
Videnskaben bag ostens smag
Værtskab, smag og måltider
Udnyt naturens ressourcer – undgå madspild

Forfattet:

Erhvervsskoler

Bliv klogere på maillard-reaktioner og karamellisering
Rundt om osten

Folkeskole

Blæksprutterne kommer
Et potpourri af skriveøvelser 
Smag med alle sanser – sanse-kit
Smag med alle sanser – oplev smagen
Smag, overskudsmad og et hemmeligt våben
Smagen af jul
Metodekort: Et læremiddel om madlavningsmetode
Æbler – tilberedning og sorter
Æggeviden – udforsk ægget

Anne Torpegaard Festersen


 

 

Uddannet folkeskolelærer. Derudover cand.pæd.pæd. fra DPU Aarhus Universitet.

Redigeret:

Erhvervsskoler

Boller der holder
Smagen af surdej
Smagen af jomfruhummer
Brobygning: Smagen under lup
Smagen af kirsebær
Smagen af asparges
Smagen af rabarber

Folkeskole

Smagen af tomat
Æggeviden- udforsk ægget
En bid af danskfaget – smagen af billedanalysen
Surt show 
Tilsætningsstoffer - introforløb
Geleringsmidler- tilsætningsstoffer, der holder maden i form!

Forfattet/medforfattet:

Erhvervsskoler

Smag på ægget
Innovation i køkkenet
Smagen af fisk (endnu ikke publ.)

Folkeskole

Blæksprutterne kommer
Brændende kærlighed

Andet:

Smagsdimensionskortene
Læsestrategi (læsekort) 
Praksisfortælling  (8. klasse i gastrolab)