Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Sådan bruger du appen

App-vejledning

App'en er udviklet til at være brugervenlig og intuitiv - men derfor kan du jo sagtens lige få en gennemgang af, hvordan den virker!

Forsiden

Forløb

Forsiden er stedet, hvor du finder et samlet overblik over alle undervisningsmaterialer i Fag med Smag. Det meste af skærmen bruges til at præsentere dig for forløbene, som er placeret i "bokse" - og inde i disse bokse ligger der så X antal undervisningsaktiviteter, som tilsammen udgør undervisningsforløbet.

Filterbar

I filterbaren kan du vælge, hvilke materialer du ønsker at se i oversigten. Vælg f.eks., hvilke fag du er interesseret i - hvilket klassetrin du er interesseret i - eller hvilke aktivitetstyper du kunne tænke dig at blive inspireret til.

KLIKKES PÅ ET FAG, VISES KOMPETENCEOMRÅDER, SÅ DU KAN INDSNÆVRE DIN SØGNING YDERLIGERE.

Bundmenu

I bundmenuen kan du altid klikke dig tilbage til materialeoversigten, til indstillinger, til min samling og til om-teksterne. Bundmenuen er synlig, uanset hvor i app'en du befinder dig.

Forløb

Hurtigoversigt

Hvis du klikker dig ind på et forløb (altså, en af boksene ude på forsiden), vil du se, at det består af en række aktiviteter, som i hurtigoversigten hver især giver en kort introduktion til sig selv. Derudover giver forløbets hurtigoversigt et overblik over, hvilke fag de enkelte aktiviteter hører under, deres respektive kompetenceområder (hvor bevæger vi os henne i det givne fag), faglige temaer og aktivitetstyper (hvordan bliver der i grove træk arbejdet med stoffet). Dette skulle gerne give dig en overbliksfornemmelse af, hvad temaerne i forløbene er, hvordan arbejdsformerne er, og hvordan en faglig progression er tænkt ind.

Inspiration - ikke en facitliste

Forløbene er som sagt bygget op omkring aktiviteter, og som sådan er et forløb ikke nødvendigvis en facitliste på, hvordan du skal arbejde med et givent stof, men en indgangsvinkel, som du kan "plukke i" og i hvert fald lade dig inspirere af.

Aktiviteter

Kronologisk opbygning

Selve undervisningsaktiviteterne i Fag med Smag er bygget op omkring en logisk kronologi (som igen er en inspiration, ikke en facitliste), f.eks.: 1) Undervisningen starter sådan..., 2) Så skal eleverne arbejde sådan... 3) Så drøftes i plenum... 4) Så går eleverne ud og arbejder i grupper... 5) Så skal eleverne præsentere deres produkter for klassen.

Det afgørende i materialerne er, at du som lærer rent faktisk bliver inspireret til at gennemføre aktiviteterne - at du relativt hurtigt kan "se dig selv i dem". Så kan du altid tilpasse og ændre efter lyst og behov.

Dialogoplæg / forslag til dialogspørgsmål

For at komme godt i gang med planlægningen af en given undervisning kan det ofte være en fordel af have et vist inspirationsgrundlag at forberede sig ud fra. Derfor kan du ved alle undervisningsmaterialerne i Fag med Smag finde dialogoplæg eller forslag til dialogspørgsmål: hvordan er det lige, at en dialog om et givent fagligt tema kan tage sig ud på et bestemt tidspunkt i undervisningen? Hvilke spørgsmål kan man stille eleverne som del af en del dialog i klassen? Dialogoplæggene kan du vælge at få vist, eller du kan beholde dem skjult, hvis du til en given aktivitet ikke behøver yderligere inspiration.

Om-forklaring - aktivitet - dialogforslag.jpg

Aktivitet, Forberedelse, Læringsmål, Uddybende

Alle aktiviteter har en indholdsfortegnelse, hvor du finder: Aktiviteten (...)

MERE INFORMATION PÅ VEJ :-)