OversigtMaterialeNyt om smag
I GastroLabCollege skal vi udvikle, afprøve og formidle fødevarerelateret klimaundervisning og materialer til gastronomuddannelsen
Med...
En ny bog til især elever og faglærere på de fødevarefaglige erhvervsuddannelser lader gastrofysikken og smagshåndværket gå hånd i hånd. Målet er at lade kokke og andre...
Ole G. Mouritsen er centerleder i Smag for Livet.
Ole G. Mouritsen er professor emeritus i...
Mikael Schneider er videnskabsjournalist, cand.scient. i humanbiologi og ph.d. i...
Eva Rymann er kommunikationsansvarlig i Smag for Livet, herunder Smag for Livets online- og...
Morten Christensen er gastrofysiker, ph.d. i molekylær biofysik fra SDU og lektor i naturfag på...
Louise Beck Brønnum er gastrofysiker, cand. scient. fra Institut for Fødevarevidenskab på...
Simon N. Sørensen er uddannet kok og faglærer på gastronomuddannelsen ved TECHCOLLEGE i Aalborg...
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
Kom med til lancering af den nye lærebog 'Gastrofysik og Smagshåndværk' 4. marts på Hotel- og Restaurantskolen
Udtrykket “Mere viden i...
UndervisningsmaterialeMaterialeNyt om smag
Med materialesamlingen her kan du præsentere viden om madens klimabelastning og bringe værktøjer og handlemuligheder i spil, så eleverne kan lære at undersøge og handle på denne...
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
GastroLabCollege inviterer på webinar med Michael Bom Frøst, der forsker i snitfladen mellem naturvidenskab, gastronomi og oplevelse af smag....
En god forklaringMaterialeFakta om smag
Bruning af maden udvikler et væld af aromastoffer takket være to slags kemiske reaktioner: Maillard-reaktioner og karamellisering. Gastrofysiker Morten Christensen forklarer her...
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
GastroLabCollege inviterer på webinar med gastrofysiker Mathias Porsmose Clausen. Han giver sit forskningsblik på, hvilke kilder til protein det bæredygtige køkken kan gøre brug...
UndervisningsmaterialeMaterialeNyt om smag
Her finder du en materialesamling, som kan bruges til at slå temaet klima an i undervisningen, på en måde der motiverer eleverne til at ville lære mere om de udfordringer og...
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
GastroLabCollege inviterer på webinar med Ole G. Mouritsen om at skabe og ændre smag i det grønne køkken med fokus på umami
Det grønne og...
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
GastroLabCollege inviterer til webinar med antropolog og smagsforsker Susanne Højlund. Hun undersøger blandt andet, hvorfor vi ikke spiser mere grønt på trods af al vores viden...
Fermenteringsekspert Martin Petersen giver her en introduktion til at fremstille sin egen koji og miso i fermenteringslaboratoriet.
Når...
UndervisningsforløbUndervisning
Her finder du forskellige videoer til brug i undervisningen. Videoerne kan også ses på Smag for Livets kanal på YouTube.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Gæring, bobler, surdej og mikroorganismer. Når du fermenterer, arbejder du med et levende produkt, og du kan være med til at påvirke både smagen, konsistensen og holdbarheden...
UndervisningsforløbUndervisning
Her finder du forskellige videoer til brug i undervisningen. Videoerne kan også ses på Smag for Livets kanal på YouTube.
...
SamlingSamlingFakta om smag
Her kan du kvit og frit downloade e-bøger fra Smag for Livets skriftserie, SMAG. Numrene 3, 4, 6, 9, 12 og 14 kan også rekvireres i en trykt udgave (så længe lager haves) ved at...
UndervisningsforløbUndervisning
I modsætning til andre muslinger som blåmusling, knivmusling og østers, hvor man spiser alt inden i skallerne, er det fortrinsvis svømmemusklen, man spiser hos kammusling. Men...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne følge en step by step-guide for at erfare, hvordan man får muslingen ud af sin skal. De skal læse en kort tekst om kammuslingens anatomi, mens de...
VideoMaterialeFakta om smag
Umami, sødme og god mundfølelse er nøgler til at gøre grøntsager lige så spændende at spise som kød. Professor Ole G. Mouritsen tager os med ind i madens videnskab og ser...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Sæson: maj-august
Sted: Skyggefulde og fugtige steder i haver, parker, m.m.
Smag: mynte, salvie, peber, bitter
Korsknap er en sand...