UndervisningsforløbUndervisning
Hvilken rolle spiller mad og smag i ritualer, og hvad gør et rituals smag for os personligt og socialt? Dette forløb tager fat i det jødiske påskemåltid seder, den kristne...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne lære, hvordan et ritual kan defineres, og lære hvad det jødiske påskemåltid seder består af. Eleverne skal via sanselig erfaring lære, hvilken...
UndervisningsforløbUndervisning
To brud - landbrugets opståen og senere industrialiseringen - har revolutioneret vores madkulturelle historie. I dette forløb tilegner eleverne sig viden og erfaring med...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne tilegne sig viden om væsentlige karakteristika ved Danmarks industrialisering, samt hvilke kriterier man definerer denne periode ud fra. Dette...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne lære, hvordan mad og smag kan indgå i et overgangsritual. De skal kunne udpege faserne i et overgangsritual (separations-, liminal- og...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne lære, hvordan nadveren udspiller sig i den danske Luthersk evangeliske folkekirke, samt hvilken symbolsk betydning nadveren tillægges. Eleverne...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne tilegne sig viden om væsentlige karakteristika ved Danmarks bondesamfund, som det så ud lige inden industrialiseringen, samt hvilke kriterier man...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne tilegne sig viden om væsentlige karakteristika ved jægerstenalderen eller nærmere Ertebøllekulturens madkultur i Danmark, samt hvilke kriterier...