KøkkentipMaterialePrøv selv
Her får du viden om grundsmagen umami og tips til at arbejde med den, når du tilbereder mad.
Umami er en grundsmag ligesom sød, salt, sur...
KøkkentipMaterialePrøv selv
Her får du en guide til at få mest mulig smag frem i din dressing - og dine øvrige retter. Infografikkerne kan printes ud og hænges op i f.eks. madkundskabslokalet på en skole...
KøkkentipMaterialePrøv selv
Her får du viden om grundsmagen bitter og tips til at arbejde med den, når du tilbereder mad.
Bitter smag giver kant ligesom syre og...
KøkkentipMaterialePrøv selv
Her får du viden om grundsmagen salt og tips til at arbejde med den, når du tilbereder mad.
Salt påvirker i høj grad de andre grundsmage...
KøkkentipMaterialePrøv selv
Her får du viden om grundsmagen sød og tips til at arbejde med den, når du tilbereder mad.
Sødme giver fylde i munden og afrunder syrlige...
KøkkentipMaterialePrøv selv
Her får du viden om grundsmagen sur og tips til at arbejde med den, når du tilbereder mad.
Sur smag er med til at sikre, at fedmefyldte og...
KøkkentipMaterialePrøv selv
Tilsmagning er den sidste og meget vigtige del af madlavningen. Her får du en guide til at smage til, så du får maksimal smag frem. Vi bruger en række klassiske supper som...
KøkkentipMaterialePrøv selv
Grafikkerne på denne side giver nyttig viden om, hvordan du får sauce eller dressing til at emulgere i stedet for at skille - og hvilke køkkenredskaber, der er gode at bruge....
KøkkentipMaterialePrøv selv
Tilføj citronpickles til dine retter - så får du mere salt, syre, sødme og bitterhed.
Brug citronpickles til at smage enhver ret til...
KøkkentipMaterialePrøv selv
Lav din egen gastrik og tilføj endnu mere smag i dine retter.
Gastrik er en karamelliseret eddikesirup lavet på rørsukker og vin-...
KøkkentipMaterialePrøv selv
Når man skal lave mad til andre, bliver det særlig vigtigt at kende sin egen smag og at kunne beskrive den i ord
Det er utrolig svært at...
KøkkentipMaterialePrøv selv
Tilsmagning af et måltid er afgørende for smagen. Mad med enkle råvarer skal smages anderledes til end sammenkogte retter. Kenneth Højgaard giver tips her....
KøkkentipMaterialePrøv selv
Når man vil vække appetitten og styrke madlysten hos fx børn og ældre, kan små anretninger være en løsning, råder konst. direktør Kenneth Højgaard....
KøkkentipMaterialePrøv selv
Tænk i farver, dufte, variation og nydelse, når du skal planlægge en menu. Her er kok og konst. direktør Kenneth Højgaards råd til at lægge en god menuplan....
KøkkentipMaterialePrøv selv
I videoen her giver vi dig inspiration til, hvordan du laver smagfulde pestoer af friske krydderurter.
Pesto er en formidabel måde...
KøkkentipMaterialePrøv selv
Kryddereddiker er en fantastisk måde at forlænge holdbarheden på dine friske krydderurter og gemme deres aroma og smag i en god eddike, lige til at sætte smag på dine måltider...