Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Går det fremad med at omstille sig til en mere grøn kost i de danske køkkener? Vi har fundet et svar ved at analysere et stort markedsdrevet datamateriale baseret på...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Hvordan praktiserer lærere madmæssig mangfoldighed i madkundskab? Det undersøger ny forskningsrapport, som også kommer med anbefalinger om emnet til alle, der arbejder...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Spørger man de 11-13-årige, kunne deres forældre godt sætte fisk på bordet noget oftere, viser en ny Smag for Livet-undersøgelse
Tak:...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Hvis forældre ønsker, at deres børn skal have grønnere spisevaner, kan de med fordel granske deres eget forhold til kød for at finde genveje eller barrierer, viser ny Smag for...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
For første gang er det påvist med videnskabelige metoder, at vores oplevelse af smagen af umami forstærkes af bestemte aromastoffer i maden. Den nye viden kan bruges til f.eks....
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Kunsttryk, godt madhåndværk og kreativ madlavning sætter skub i forståelsen for fisk blandt elever i 5.-6. klasse. Det viser et ph.d.-projekt, som Rikke Højer har lavet i Smag...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Et kreativt forsøg med tre 6.-7. klasser i madkundskab afslørede ligestilling under madlavningen, men en række forskelle på piger og drenge, når det gjaldt planlægning, spisning...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Det er ikke kun prisen, der får østers og champagne til at passe så godt sammen. En særlig umami-synergi gør kombinationen af bobler og bløddyr til en himmelsk oplevelse for...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Med de gamle græske filosoffer kan vi gentænke nydelse som noget, vi også opnår ved at tage bæredygtige madvalg. Det argumenterer Liselotte Hedegaard og Valérie Hémar-Nicolas...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Det internationale Creative Tastebuds-symposium om smag og bæredygtighed skulle være fundet sted i 2020, men er udsat til august 2021.
Mens vi venter, byder vi her på en...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Insekter er bæredygtig og klimavenlig mad. Men hvad skal der til for at vi vil spise det?
148 danske børn i alderen 11-12 år har rullet og spist havregrynskugler med...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Kokke og andre madhåndværkere kan få stor glæde af designverdenens prototyper som et systematisk greb til at udvikle ny mad. Det viser erfaringerne fra innovationskøkkenet...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Er du lærer i 5.-6. klasse i f.eks. madkundskab eller natur/teknologi, så vil vi gerne indbyde dig og din klasse til et forskningsprojekt om insekter som fremtidens mad....
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Mange lande har lukket dele af samfundet ned under coronakrisen. Hvordan påvirker det vores spisevaner? Det undersøger forskere nu, og du kan bidrage ved at udfylde et...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Hvis hele verden skal spise bæredygtigt, handler det om at finde holdbare løsninger ud fra et helhedsperspektiv, skriver gastrofysikerne professor Ole G. Mouritsen og Charlotte...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Madens smag, duft og udseende er vigtig for 10-12-årige. Men nysgerrigheden spiller overraskende ofte en rolle, når børn skal beslutte, om de vil smage på noget nyt, viser en ny...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Brætspil, kortspil, computerspil og andre spil kan motivere børn til at spise mere frugt og grønt. Omvendt kan spil også få børn til at spise flere usunde snacks. Det...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Det forbedrer smagen markant, når vi får at vide, at maden er lavet af lokale råvarer og med traditionelle metoder. Det viser et forsøg med den traditionelle indonesiske tempeh...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Måske er det slet ikke så vigtigt, om der står ”supersund” eller ”smager godt” på en farvestrålende emballage, når børn skal vælge grøntsager. Det, der især betyder noget, er,...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Madens smag, duft og udseende er vigtig for 10-12-årige. Men nysgerrigheden spiller en stor rolle, når børn skal beslutte, om de vil smage på noget nyt, viser netop udgivet...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Når børn flere gange spiser frugtstænger beriget med rødbede, gulerod eller græskar, kan børnene godt blive mere begejstrede for frugtstængerne – men ikke nødvendigvis for...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Kokke og videnskabsfolk er gået sammen om at udforske, hvordan velsmagen folder sig maksimalt ud og rammer det sublime.
Her er beretningen om et ekstraordinært måltid og...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Alle de præsenterede forskningsprojekter undersøger, hvordan børn ændrer præferencer for smag.
Tre af Smag for Livets forskningsprojekter...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Tang findes i havene over hele verden og har mange muligheder både i køkkenet og i fødevareindustrien. Men vi spiser sjældent tang, for vi ved for lidt om, hvordan den kommer...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Kokke bliver bedre til deres erhverv, hvis de under uddannelsen også lærer om fysikken og kemien bag håndværket, og hvordan man arbejder systematisk i køkkenet. Det mener Morten...