Forskning i fødevarer, der understøtter den grønne omstilling, er Charlotte Vinther Schmidts ekspertise. Hun hædres nu for sit ph.d-arbejde, der er lavet i regi af Smag for...
Rikke Højer og Charlotte Vinther Schmidt har forsvaret deres ph.d.-afhandlinger om hhv. tekstur og umami-synergi i bæredygtig mad og overvindelse af afsky for fisk....
Nyhed om undervisningArtikelNyt om smag
Hvordan kan viden, smagsoplevelser og test af forskellige tilberedninger inspirere unge i et uddannelsesforløb? Smagsambassadør Lise Brunk har tilrettelagt en række workshops...
ArtikelArtikelNyt om smag
Test-smagninger af blæksprutte og mæsk-drinks, debatter blandt fagfolk og diskussioner med høj og lav om bl.a. madens smag og dens ...
Smag for Livet-partnerne Klavs og Pia Styrbæk hædres af Det Danske Gastronomiske Akademi for deres gastronomiske initiativ
Det Danske...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Havene omkring Danmark vrimler med blæksprutter – mindst 44 forskellige arter. I gastrolaboratoriet har Smag for Livets gastrofysikere og innovative kokke undersøgt, hvordan de...
Jonas Drotner Mouritsens foto "Sværdkamp" af rygskjold fra blæksprutter vinder førsteprisen i kategorien "Makro" ved konkurrencen "Art in Science" ved Københavns Universitet....
ArtikelArtikelNyt om smag
Cephalopoder. De kan blive op til 18 meter lange og med øjne som fodbolde. Det mest forunderlige ved blæksprutter er dog hverken deres størrelse eller udseende. De har tre...
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
Vidste du, at blæksprutter har blåt blod og tre hjerter? At det meste af deres hjerne sidder i armene? At deres hud med lynets hast kan ...
ArtikelArtikelNyt om smag
Blæksprutter er meget mere end friturestegte calamares fra ferierne sydpå. Elever fra Hørsholm Skole udforskede havets store, bæredygtige ressource i samarbejde med Nordic Food...
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
I anledning af udgivelsen af den nye bog Blæksprutterne kommer - spis dem! forfattet af Ole G. Mouritsen og Klavs Styrbæk, vil der være...