Global virksomhed hædrer Smag for Livets leder for arbejdet med videnskaben bag smagen
En af verdens største internationale virksomheder,...
Forskning i fødevarer, der understøtter den grønne omstilling, er Charlotte Vinther Schmidts ekspertise. Hun hædres nu for sit ph.d-arbejde, der er lavet i regi af Smag for...
Rikke Højer og Charlotte Vinther Schmidt har forsvaret deres ph.d.-afhandlinger om hhv. tekstur og umami-synergi i bæredygtig mad og overvindelse af afsky for fisk....
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Med de gamle græske filosoffer kan vi gentænke nydelse som noget, vi også opnår ved at tage bæredygtige madvalg. Det argumenterer Liselotte Hedegaard og Valérie Hémar-Nicolas...
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
Smag for Livets Karen Wistoft er sammen med Lars Qvortrup formand for den 11. internationale konference i Food Studies Research Network, der afholdes på Aarhus Universitet i...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Kokke og andre madhåndværkere kan få stor glæde af designverdenens prototyper som et systematisk greb til at udvikle ny mad. Det viser erfaringerne fra innovationskøkkenet...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Er du lærer i 5.-6. klasse i f.eks. madkundskab eller natur/teknologi, så vil vi gerne indbyde dig og din klasse til et forskningsprojekt om insekter som fremtidens mad....
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Mange lande har lukket dele af samfundet ned under coronakrisen. Hvordan påvirker det vores spisevaner? Det undersøger forskere nu, og du kan bidrage ved at udfylde et...
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
Hvad er smag, og hvordan underviser man i, med og for smag?
OBS: KONGRESSEN ER UDSAT PGA. CORONAVIRUS-PANDEMIEN. NY DATO FØLGER.
Ved...
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
Under Forskningens Døgn inviterer Smag for Livet skoleklasser indenfor i køkkenet, verdens bedste laboratorium. Her skal eleverne selv bruge sanserne og hænderne til at...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Madens smag, duft og udseende er vigtig for 10-12-årige. Men nysgerrigheden spiller en stor rolle, når børn skal beslutte, om de vil smage på noget nyt, viser netop udgivet...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Alle de præsenterede forskningsprojekter undersøger, hvordan børn ændrer præferencer for smag.
Tre af Smag for Livets forskningsprojekter...
ArtikelArtikelNyt om smag
Test-smagninger af blæksprutte og mæsk-drinks, debatter blandt fagfolk og diskussioner med høj og lav om bl.a. madens smag og dens ...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Tang findes i havene over hele verden og har mange muligheder både i køkkenet og i fødevareindustrien. Men vi spiser sjældent tang, for vi ved for lidt om, hvordan den kommer...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Mange forældre vil gerne vide, hvordan de støtter deres børn i at spise varieret og udvikle madmod. Forskning i børns smagspræferencer har ført til evidensbaseret viden, der kan...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Havene omkring Danmark vrimler med blæksprutter – mindst 44 forskellige arter. I gastrolaboratoriet har Smag for Livets gastrofysikere og innovative kokke undersøgt, hvordan de...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Vi spiser med øjnene, og selv farven på tallerkenen betyder noget for vores madvalg – særligt for børn under 10 år. Det har to forskere fra Smag for Livet vist....
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Mad og smag er ikke bare sund eller usund. Mad og smag er også nydelse, kultur og etik. Viden om alle smagens dimensioner vil gøre sundhedspersonale bedre til at forebygge...
Forsknings- og formidlingscentret Smag for Livet har fået 24 millioner kr. af Nordea-fonden til at sætte smagen i centrum på en række uddannelser og i danskernes daglige liv....
ArtikelArtikelNyt om smag
Du kan få din mad til at smage af meget mere ved at tilsætte noget, der ikke smager af noget som helst. Kokumi, hedder dette noget, som giver mere mundfylde til både suppe og...
Smag for Livets leder, Ole G. Mouritsen, er tiltrådt som professor i gastrofysik og kulinarisk fødevareinnovation på Institut for Fødevarevidenskab (FOOD) ved Københavns...
Forskningsformidling er, når man først forsker, så formidler, vil de fleste mene.
Men nogle gange kommer inspirationen til forskningen fra formidling....
ArtikelArtikelNyt om smag
Det perfekte måltid består af velsmagende mad, som er tilberedt af gode råvarer med stor kyndighed – og så ‘alt det andet.’ Den nyeste forskning i den multisensoriske videnskab...
ArtikelArtikelNyt om smag
Kulhydrater kan være fristende. Ikke kun i søde sager, men også i brød, pasta, kiks og kartofler. Nu peger ny forskning på, at den stivelsesholdige mad måske også har sin egen...
Forskningens Døgn 2016 er udvidet til en hel uge. Derfor har vi i Smag for Livet sat os et ambitiøst mål: Vi vil ud at arbejde med 100 klasser på fem dage....