BegivenhedBegivenhedNyt om smag
Æg-bacon, ost-skinke, kaviar-chokolade - alle kendte for at være gode kombinationer. Dette gælder også østers og champagne. Såkaldt food...
ArtikelArtikelNyt om smag
Et stort asiatisk publikum får nu også mulighed for at fordybe sig i Ole G. Mouritsen og Klavs Styrbæks bog "Fornemmelse for Smag"
...
Smag for Livet-partnerne Klavs og Pia Styrbæk hædres af Det Danske Gastronomiske Akademi for deres gastronomiske initiativ
Det Danske...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Tang findes i havene over hele verden og har mange muligheder både i køkkenet og i fødevareindustrien. Men vi spiser sjældent tang, for vi ved for lidt om, hvordan den kommer...
ArtikelArtikelNyt om smag
Når din te eller vin snerper munden sammen, stimuleres mundfølelsen og giver en astringerende smagsoplevelse
Har du drukket sort te, der...
ArtikelArtikelNyt om smag
Risengrød og brun sovs. To vidt forskellige elementer af julemaden, men med én ting til fælles: cremethed.
Cremethed smager og føles...
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
Til dette særlige event i London vil professor Ole G. Mouritsen udforske fordelene ved japansk mad ud fra hvordan menneskers sanser...
Professor Ole G. Mouritsen og kok Klavs Styrbæks bog om mundfølelse er nu også udgivet i en engelsk udgave på forlaget Columbia University Press...
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
På årets Kulturnat i København kan du opleve, hvad konsistensen betyder for smagsoplevelsen, når vi byder på sprøde, salte fiskeskind som...
ArtikelArtikelNyt om smag
Cand. scient. Mie Thorborg har lavet en tegnefilm ud af tilblivelsen af sit speciale.
Kan man spise vandmænd? Hvordan smager de så...
ArtikelArtikelNyt om smag
Med de nyeste mikroskopiteknikker er det nu muligt at “se” ind i maden og visualisere, hvordan vand, fedtstoffer, proteiner og kulhydrater er placeret i forhold til hinanden, fx...
ArtikelArtikelNyt om smag
En del af vores smagsoplevelse handler ikke om hvordan maden smager, men om hvordan den føles i munden. Det gælder især, når mundfølelsen ikke er som forventet....