Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Spørger man de 11-13-årige, kunne deres forældre godt sætte fisk på bordet noget oftere, viser en ny Smag for Livet-undersøgelse
Tak:...
Et nyt katalog fra Måltidspartnerskabet skal inspirere daginstitutioner til at se maden og måltiderne som muligheder for trivsel, læring og udvikling....
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Hvis forældre ønsker, at deres børn skal have grønnere spisevaner, kan de med fordel granske deres eget forhold til kød for at finde genveje eller barrierer, viser ny Smag for...
ArtikelArtikelNyt om smag
Lugtesansens store betydning for smagen kan opleves på mange måder - også gennem et sæt duft-tuscher udviklet til børn.
Hvordan bruger...
Rikke Højer og Charlotte Vinther Schmidt har forsvaret deres ph.d.-afhandlinger om hhv. tekstur og umami-synergi i bæredygtig mad og overvindelse af afsky for fisk....
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Et kreativt forsøg med tre 6.-7. klasser i madkundskab afslørede ligestilling under madlavningen, men en række forskelle på piger og drenge, når det gjaldt planlægning, spisning...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Insekter er bæredygtig og klimavenlig mad. Men hvad skal der til for at vi vil spise det?
148 danske børn i alderen 11-12 år har rullet og spist havregrynskugler med...
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
Mange børn lider af neofobi – angsten for at prøve noget nyt. Men vi kan hjælpe vores børn til at vove mere, hvis vi inddrager dem og lader dem
’lege’ lidt med maden,...
Nyhed om undervisningArtikelNyt om smag
Kan man kombinere fagene fysik, kemi og biologi med madkundskab og gastronomi? Det forsøgte vi i hvert fald, da vi i ugerne 43, 45, 46 og 47 tog med 8. klasser fra Faaborg...
Nyhed om undervisningArtikelNyt om smag
I Smag for Livet er vi stolte af at kunne præsentere vores første officielle smagspartner – faktisk hele 22 af slagsen: 5.D. fra Brøndbyøster Skole, som sætter smag på...
Nyhed om undervisningArtikelNyt om smag
Undervisning i plantediversitet og økologi er en stor oplevelse, når man selv kan høste, tilberede og spise sin mad i det fri
Når man selv...
Nyhed om undervisningArtikelNyt om smag
Når børn beskriver smagen af decembers risengrød og kanelsukker, småkager og knasende flæskesvær, får sanseoplevelserne selskab af tanker om de nære relationer og fornemmelsen...
Nyhed om undervisningArtikelNyt om smag
Eleverne på Kongeskærskolen i Allinge lærer gennem smagen i samtlige fag, når Smag for Livet holder temauge for 0. - 8. klasse i uge 19.
...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Er du lærer i 5.-6. klasse i f.eks. madkundskab eller natur/teknologi, så vil vi gerne indbyde dig og din klasse til et forskningsprojekt om insekter som fremtidens mad....
900 skoler har bestilt kogebogen MIT kokkeri til madkundskab i dette skoleår, og 60.000 nye nysgerrige unge får dermed en frisktrykt bog til eget brug i skole og hjem. Dermed er...
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
Hvordan påvirker børn hinanden, når de skal vælge mad? Det har cand. pæd. soc. Mikkel Lassen undersøgt i en række skoleklasser. Her beskriver han, hvad der sker:...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Madens smag, duft og udseende er vigtig for 10-12-årige. Men nysgerrigheden spiller overraskende ofte en rolle, når børn skal beslutte, om de vil smage på noget nyt, viser en ny...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Brætspil, kortspil, computerspil og andre spil kan motivere børn til at spise mere frugt og grønt. Omvendt kan spil også få børn til at spise flere usunde snacks. Det...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Måske er det slet ikke så vigtigt, om der står ”supersund” eller ”smager godt” på en farvestrålende emballage, når børn skal vælge grøntsager. Det, der især betyder noget, er,...
ArtikelArtikelNyt om smag
Kan smag bruges som emne og undervisningsværktøj i alle skolens fag og på alle klassetrin? Ja, svarede elever og lærere på Kongeskærskolen, som gennemførte temaugen “Smag i alle...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Madens smag, duft og udseende er vigtig for 10-12-årige. Men nysgerrigheden spiller en stor rolle, når børn skal beslutte, om de vil smage på noget nyt, viser netop udgivet...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Når børn flere gange spiser frugtstænger beriget med rødbede, gulerod eller græskar, kan børnene godt blive mere begejstrede for frugtstængerne – men ikke nødvendigvis for...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Alle de præsenterede forskningsprojekter undersøger, hvordan børn ændrer præferencer for smag.
Tre af Smag for Livets forskningsprojekter...
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
Deler børn smag på tværs af jordkloden, når det gælder snacks og slik? Smag for Livets taiwanske forskningsassistent, cand.scient Yi-Ting Sun, har ladet danske og taiwanske...
ArtikelArtikelNyt om smag
Børns smag for mad er formet af deres omgivelser og kultur snarere end deres gener, viser MasseEksperimentet 2015.
Vi er hverken født som...