Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Sæson: maj-august
Sted: Skyggefulde og fugtige steder i haver, parker, m.m.
Smag: mynte, salvie, peber, bitter
Korsknap er en sand...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Vild timian (smalbladet timian) smager mildere end den almindelige timian, så brug en del mere, når du laver mad med den.
Den vokser i...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Havtorn (Hippophaë rhamnoides) vokser typisk som et busk-lignende krat, men kan rejse sig op til et træ. Bladene er smalle, grønne og...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Prægtig Skørhat begynder at dukke op i juli. Skørhatte kan være for viderekomne at artsbestemme, så vær varsom og øv dig på at kende...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Hybenrosen kendes også som rynket rose (rosa rugosa).
De smukke rosenblade har en parfumeret duft og smag og kan bruges som de er i...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Kantarellerne pibler frem i skovbunden, bl.a. i de magre plantager langs vestkysten. De kan stå ved både bøg, birk, eg, gran og heder...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
En af de tre arter af ”blå bær”: almindelig blåbær, amerikanske blåbær og så mosebøllebær.
De allerførste bær modner i juli. De står...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Sæson: April-juni og igen i oktober
Sted: Strand, strandeng, kystanlæg i byer
Smag: sprød, saftig, spinat, let salt
Strandbeden er...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Sæson: Marts-april
Sted: Græsplæner, hegn, løvskov
Smag: parfumeret, rose, nektar
Martsvioler bærer smukke og spiselige violette...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Sæson: April-oktober
Sted: Haver, parker, hegn, m.m.
Smag: mild, sprød, mundudtørrende
Rød tvetand er en urt, der står som ukrudt...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Sæson: Marts-september
Sted: Græsplæner, parker, haver, m.m.
Smag: mildt, ingen særlig duft
Bellis bliver 10 til 15 cm. høj og har...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Sæson: April-maj (blade: marts-september)
Sted: Næsten overalt, smager bedst fra skyggefulde steder
Smag: rucola, bitter, saftig,...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Sæson: April-maj
Sted: Løvskov, by
Smag: mildt syrligt
De nyudsprungne bøgeblade er smukt lysegrønne, bløde og med en mild...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Stor nælde kaldes også brændenælde.
Sæson: Marts-november
Sted: Mange steder, bl.a. skov og skovbryn
Smag: hø, nødder, umami...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Sæson: Hele året, blomstrer maj-juni
Sted: Mange steder, bl.a. skov og buskads
Smag: Løg, karse, bitter
Løgkarse er bedst at bruge...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Sæson: Januar-juni (løg: september-februar)
Sted: Løvskov, hegn, parker
Smag: Hvidløg, ærter, lidt sødme
Ramsløg står ofte i meget...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Sæson: Maj-oktober
Sted: Strand i løst sand og sten
Smag: Agurk, salt, bitter, sprød, saftig
Især i starten af sæsonen er den...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Sæson: Smager bedst i maj-juni
Sted: Stenede strande ved opskyllet tang
Smag: Kål, ærter, sprød, saftig
Strandkålen er sprød og...