Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Med de gamle græske filosoffer kan vi gentænke nydelse som noget, vi også opnår ved at tage bæredygtige madvalg. Det argumenterer Liselotte Hedegaard og Valérie Hémar-Nicolas...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Kokke og andre madhåndværkere kan få stor glæde af designverdenens prototyper som et systematisk greb til at udvikle ny mad. Det viser erfaringerne fra innovationskøkkenet...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Er du lærer i 5.-6. klasse i f.eks. madkundskab eller natur/teknologi, så vil vi gerne indbyde dig og din klasse til et forskningsprojekt om insekter som fremtidens mad....
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Mange lande har lukket dele af samfundet ned under coronakrisen. Hvordan påvirker det vores spisevaner? Det undersøger forskere nu, og du kan bidrage ved at udfylde et...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Madens smag, duft og udseende er vigtig for 10-12-årige. Men nysgerrigheden spiller en stor rolle, når børn skal beslutte, om de vil smage på noget nyt, viser netop udgivet...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Alle de præsenterede forskningsprojekter undersøger, hvordan børn ændrer præferencer for smag.
Tre af Smag for Livets forskningsprojekter...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Tang findes i havene over hele verden og har mange muligheder både i køkkenet og i fødevareindustrien. Men vi spiser sjældent tang, for vi ved for lidt om, hvordan den kommer...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Mange forældre vil gerne vide, hvordan de støtter deres børn i at spise varieret og udvikle madmod. Forskning i børns smagspræferencer har ført til evidensbaseret viden, der kan...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Havene omkring Danmark vrimler med blæksprutter – mindst 44 forskellige arter. I gastrolaboratoriet har Smag for Livets gastrofysikere og innovative kokke undersøgt, hvordan de...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Vi spiser med øjnene, og selv farven på tallerkenen betyder noget for vores madvalg – særligt for børn under 10 år. Det har to forskere fra Smag for Livet vist....
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Mad og smag er ikke bare sund eller usund. Mad og smag er også nydelse, kultur og etik. Viden om alle smagens dimensioner vil gøre sundhedspersonale bedre til at forebygge...