Blogs og klummerArtikelNyt om smag
Mange børn lider af neofobi – angsten for at prøve noget nyt. Men vi kan hjælpe vores børn til at vove mere, hvis vi inddrager dem og lader dem
’lege’ lidt med maden,...
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
Professor Ole G. Mouritsen forklarer, hvordan en smagsoplevelse bringer alle vores sanser i spil.
Når vi smager maden til, betyder det for...
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
Hvorfor hitter slik, der kan smage af rådne æg og bussemænd? Smags- og medieforsker Stinne Gunder byder på jelly beans.
Jeg bliver...
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
Der er masser af mad på film. Nogle gange endda med smagen i en bærende rolle. Medieforsker Karen Klitgaard giver et par eksempler på filmplot fulde af smag....
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
Drop de hurtige januar-kure og prøv i stedet en omgang fitness for smagssansen, foreslår klummeredaktionen i denne årets sidste Smagsklumme....
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
Med Matador Mix Mysteriet kan vi opdage, at hverdagen også er fuld af smag, mener denne uges klummeskribent, Jonatan Leer.
Langt de fleste...
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
I skolen skal der ikke hvidt brød i madpakkerne, hvis man spørger de 5.-6. klasser, Susanne Højlund har interviewet. Men i SFO’en er det en anden snak....
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
Når en krævende ret bliver populær, vil fødevareindustrien også lave den. Og dermed mister retten sin kulinariske særstatus, skriver madkulturforsker Jonatan Leer i denne...
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
Smags- og medieforsker Stinne Gunder Strøm Krogager om de motorvejsmåltider, der blev meget værre end ventet.
Sommeren bød for mit...
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
Supermarkeder og cafeterier tilbyder næsten det samme året rundt. Det er sjældent, sæsonens madvarer fylder særlig meget, noterer medieforsker Karen Klitgaard i smagsklummen....
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
Hvad sker der med smagen i fremtiden? Antropolog Susanne Højlund rapporterer fra kokke-udfordringen The Catastrophic Meal
I en scene i De...
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
Når amerikanske dokumentarister laver film om mad, er der intet tilbage at tygge i, skriver medieforsker Stinne Gunder Strøm Krogager i denne smagsklumme om film og mad....
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
Spis den mad, der er i sæson, lyder et velmenende råd, som de fleste har hørt. Men er elitens romantisering af sæsonerne gået over gevind, spørger madkulturforsker Jonatan Leer...
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
Når forkølelse og influenza sætter sanser ud af drift, er det tid til at smage på noget, der lindrer og forkæler lidt. Medieforsker Stinne Gunder Strøm Krogager har aflæst...
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
Laver du mad ofte, får du “sazon" i fingrene og lærer at begå dig i køkkenet, fortæller Susanne Højlund i denne smagsklumme.
Et underligt...
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
Den populære ungdomsserie Skam handler bl.a. om, hvad man putter i sin krop. Medieforsker Karen Klitgaard har set med:
Den norske serie...
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
Jonatan Leer spørger i denne smagsklumme, hvorfor så mange stjernekokke har det tilfælles, at de fandt det svært at finde sig tilpas i verden som unge....
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
Smag - det er noget, vi deler, synes de 15-16-årige. De sætter pris på maden og smagen som en måde at skabe og dyrke sociale relationer på, skriver Stinne Gunder Strøm Krogager...
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
I klummeredaktionen har vi dette efterår givet os selv to benspænd. Vi skal skrive en klumme hver om afsky og en hver om ungdom og smag. Susanne Højlund indleder temaet om...
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
TV-stjernekokken Jamie Oliver vil ændre briternes madkultur, bl.a. ved at vise en arbejdermor, der ifølge Jamie gør alt forkert, fortæller Jonatan Leer i denne smagsklumme....
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
Til publikums højlydte begejstring kaster studerende på Aarhus Universitet sig ud i ædeorgier på tid. Klam mad skaber mandefællesskaber, skriver Karen Klitgaard i denne...
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
Må man vise afsky og vrænge af mad, man ikke synes om? I denne første smagsklumme om temaet AFSKY ser Susanne Højlund nærmere på ansigtsudtrykkene og det, man må og ikke må....
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
Hvordan reagerer en gruppe 10-årige drenge, når en af dem bedre kan lide bær og asparges end chips og slik? Mød Morten med den anderledes smag i Stinne Gunders klumme....
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
Når det er fredag kl 19, samles Børnefamilien Danmark til Disney Sjov og slik, kage, is og andet, der er forbudt til daglig. Det handler ikke om tegnefilmene i fjernsynet, men...
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
En god smagsoplevelse har lyd. Tænk bare på sprød bacon og chips. Et saftspændt æble. Knækket i chokoladeovertrækket på isen. Tag med Susanne Højlund ind i lyden af smag....