Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Går det fremad med at omstille sig til en mere grøn kost i de danske køkkener? Vi har fundet et svar ved at analysere et stort markedsdrevet datamateriale baseret på...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Hvis forældre ønsker, at deres børn skal have grønnere spisevaner, kan de med fordel granske deres eget forhold til kød for at finde genveje eller barrierer, viser ny Smag for...
Nyhed om undervisningArtikelNyt om smag
”Grønt skal det være” – sådan lød ordene, da Pia Styrbæk og jeg skulle fastlægge temaet for et besøg af mig og mit hold af madkundskabslærerstuderende....
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
Svampekulturen koji er en af de tilberedningsmetoder fra Østen, der forvandler broccoli til umamibomber.
Tak
Dette blogindlæg er...
Fagfolk fra professionel gastronomi og foodies fra hjemmekøkkenet kan få tips til at skrue maksimalt op for smagen i en stribe workshops, der kombinerer videnskab og godt...
Nyhed om undervisningArtikelNyt om smag
: En mandag i november var 6.a fra Marstal Skole i madkundskabslokalet. De havde en hel fagdag, der bl.a. bød på læringspil om smag og eksperimenterende madlavning, da de skulle...
Nyhed om undervisningArtikelNyt om smag
Lærerstuderende afprøvede, hvordan skolehaver kan være en ressource for eleverne i madkundskab
Fra jord til bord. Fra skolehave til...
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
Mange børn lider af neofobi – angsten for at prøve noget nyt. Men vi kan hjælpe vores børn til at vove mere, hvis vi inddrager dem og lader dem
’lege’ lidt med maden,...
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
Professor Ole G. Mouritsen forklarer, hvordan en smagsoplevelse bringer alle vores sanser i spil.
Når vi smager maden til, betyder det for...
Nyhed om undervisningArtikelNyt om smag
Vores smagspartnere, 6.D fra Brøndbyøster Skole besøgte Krogerup Avlsgaard og lavede mad i gårdens udekøkken.
Mad smager som regel bedst,...
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
Vi skal spise mere grønt, men kan vi det? Svaret er ‘ja’, og vores mad og den måde den produceres, bruges og spildes på vil ændre sig dramatisk fremover, skriver Ole G....
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Brætspil, kortspil, computerspil og andre spil kan motivere børn til at spise mere frugt og grønt. Omvendt kan spil også få børn til at spise flere usunde snacks. Det...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Måske er det slet ikke så vigtigt, om der står ”supersund” eller ”smager godt” på en farvestrålende emballage, når børn skal vælge grøntsager. Det, der især betyder noget, er,...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Når børn flere gange spiser frugtstænger beriget med rødbede, gulerod eller græskar, kan børnene godt blive mere begejstrede for frugtstængerne – men ikke nødvendigvis for...
ArtikelArtikelNyt om smag
Test-smagninger af blæksprutte og mæsk-drinks, debatter blandt fagfolk og diskussioner med høj og lav om bl.a. madens smag og dens ...
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
Supermarkeder og cafeterier tilbyder næsten det samme året rundt. Det er sjældent, sæsonens madvarer fylder særlig meget, noterer medieforsker Karen Klitgaard i smagsklummen....
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
Spis den mad, der er i sæson, lyder et velmenende råd, som de fleste har hørt. Men er elitens romantisering af sæsonerne gået over gevind, spørger madkulturforsker Jonatan Leer...