En god forklaringMaterialeFakta om smag
Madens smag har en fysisk dimension: Teksturen. Det, vi mærker og føler, og som er afgørende for om vi kan lide maden.
Når vi taler om,...
Lav gele af forskellige slags frugt og grønt og prøv, om du kan genkende råvaren ud fra smagen.
Der findes en række klassiske...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Følesansen er i spil både inden vi spiser, og mens vi spiser. Den er med til at bygge forventningen om smagen.
Vi føler på maden...
ArtikelArtikelNyt om smag
Med de nyeste mikroskopiteknikker er det nu muligt at “se” ind i maden og visualisere, hvordan vand, fedtstoffer, proteiner og kulhydrater er placeret i forhold til hinanden, fx...
Lav gele af forskellige slags frugt og grønt og prøv selv, om du kan genkende råvaren ud fra smagen.
Der findes en række klassiske...
ArtikelArtikelFakta om smag
Det, vi kan mærke i munden - madens tekstur - betyder meget for, om vi kan genkende en råvare.
Madens mundfølelse bestemmes af den fysiske...