En god forklaringMaterialeFakta om smag
Madens smag har en fysisk dimension: Teksturen. Det, vi mærker og føler, og som er afgørende for om vi kan lide maden.
Når vi taler om,...
En god forklaringMaterialeFakta om smag
Tallerkenens farve har betydning for hvordan maden smager, hvor godt vi kan lide den - og hvor meget vi spiser af den. Sensoriker Per Møller giver her en række eksempler på, at...
VideoMaterialeFakta om smag
:
Smag opfanger vi ikke kun med tungen. Vi bruger også lugtesansen, følesansen, synet og hørelsen, når vi smager på noget. Eleverne fra...
ArtikelArtikelNyt om smag
Det perfekte måltid består af velsmagende mad, som er tilberedt af gode råvarer med stor kyndighed – og så ‘alt det andet.’ Den nyeste forskning i den multisensoriske videnskab...
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
En inspirerende og lærerig dag i naturvidenskabens tegn. For skoleelever og elever på ungdomsuddannelserne.
Mød Smag for Livets...
En god forklaringMaterialeFakta om smag
Samspillet mellem smags-, lugte- og følesansen samt vores sans for stærkt giver madens smag - også kaldet flavour.
Smagssansen er ikke den...