OpskriftMaterialePrøv selv
Den varme risengrød, der engang havde fast plads på julebordet, blev i løbet af det 20. århundrede opdateret til en kold dessert i form af risalamande. Her får du en to-i-én-...
OpskriftMaterialePrøv selv
Julemaden skal smage, som den plejer - men hvordan gør man? Her er de ultimative opskrifter - afprøvet af såvel kokke som videnskabsmænd.
...
ArtikelArtikelNyt om smag
Noget af det vigtigste ved flæskesteg er den sprøde svær. Her er forklaringen på hvorfor mange af os synes, den sprøde svær er så lækker
”...
OpskriftMaterialePrøv selv
Totalt klassisk, tangerende til old-school. Man skal nemlig ikke ”messe” med store dyr fra koldere himmelstrøg!, skriver madkulturforsker Jonatan Leer om sin opskrift på stegt...
OpskriftMaterialePrøv selv
For smagsambassadør Charlotte Holm Brodersen bliver det ikke rigtig jul, før hun og hendes mor har lavet brændte mandler. Som regel laver de mindst dobbelt portion af...
OpskriftMaterialePrøv selv
En klassisk, julekrydret dessert fra Tyskland og Østrig. Prøv selv med opskriften her af smagsambassadør Julia Sick, som kommer fra Østrig...
ArtikelArtikelNyt om smag
Her er den ultimative opskrift på brunkager - til den bedste, sprødeste smag af jul.
Ingen jul uden små, krydrede kager. Småkagebagning er...
OpskriftMaterialePrøv selv
Julen skal helst smage, som den plejer. Men du kan godt eksperimentere med ingredienserne og få den velkendte fine smag af jul frem. For eksempel kan hvide bønner erstatte...
OpskriftMaterialePrøv selv
Denne opskrift på sprøde, gammeldags brunkager præsenterer gastrofysiker Ole G. Mouritsen i sin og Klavs Styrbæks bog Smagen af Jul. Opskriften har været brugt af Oles mor i...
OpskriftMaterialePrøv selv
Oksejulesylte minder meget om en dansk sylte – blot med oksekød i stedet for svin. Den er ganske fremragende, hvis man har lyst til et alternativ til den traditionelle sylte på...