En god forklaringMaterialeFakta om smag
Madens smag har en fysisk dimension: Teksturen. Det, vi mærker og føler, og som er afgørende for om vi kan lide maden.
Når vi taler om,...
Lav gele af forskellige slags frugt og grønt og prøv, om du kan genkende råvaren ud fra smagen.
Der findes en række klassiske...
ArtikelArtikelFakta om smag
Samspillet mellem mundfølelsen og de øvrige sanser er grundlag for al gastronomi og god madlavning
Hjernen knytter forskellige...
ArtikelArtikelNyt om smag
Med de nyeste mikroskopiteknikker er det nu muligt at “se” ind i maden og visualisere, hvordan vand, fedtstoffer, proteiner og kulhydrater er placeret i forhold til hinanden, fx...
Lav gele af forskellige slags frugt og grønt og prøv selv, om du kan genkende råvaren ud fra smagen.
Der findes en række klassiske...
En god forklaringMaterialeFakta om smag
Samspillet mellem smags-, lugte- og følesansen samt vores sans for stærkt giver madens smag - også kaldet flavour.
Smagssansen er ikke den...
ArtikelArtikelFakta om smag
Det, vi kan mærke i munden - madens tekstur - betyder meget for, om vi kan genkende en råvare.
Madens mundfølelse bestemmes af den fysiske...