En god forklaringMaterialeFakta om smag
Madens smag har en fysisk dimension: Teksturen. Det, vi mærker og føler, og som er afgørende for om vi kan lide maden.
Når vi taler om,...
En god forklaringMaterialeFakta om smag
Rabarber er med sin karakteristiske syrlighed smagen af både forår og sensommer. Her ser vi på rabarber i gastronomien, madhistorien og gastrofysikken....
En god forklaringMaterialeFakta om smag
Gastrofysiker Mie Thorborg Pedersen beskriver chokoladens lange rejse fra frugten på kakaotræet og lige til den smelter på tungen
...
En god forklaringMaterialeFakta om smag
Tang findes i havene over hele verden og har mange muligheder både i køkkenet og i fødevareindustrien. Men vi spiser sjældent tang, for vi ved for lidt om, hvordan den kommer...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Tang findes i havene over hele verden og har mange muligheder både i køkkenet og i fødevareindustrien. Men vi spiser sjældent tang, for vi ved for lidt om, hvordan den kommer...
OpskriftMaterialePrøv selv
:
Ingredienser:
500 g hvedemel
42 g gær
1 + 1½ dl lun mælk
50 g smør
10 g salt til dejen
Maldonsalt som drys
Kogelage
1 l vand
3...
I radioprogrammet RomerRiget kom smagen og sanserne på prøve. Vil du selv prøve, så find anvisningerne her
I udsendelsen "RomerRiget" på...
ØvelseMaterialeUndervisning
Hvordan påvirkes smagen af forskellige teksturer i det, vi spiser?
Smag og mundfølelse var omdrejningspunktet for kurset "Fornemmelse for smag" 11. marts 2015. Find...
ArtikelArtikelNyt om smag
Med de nyeste mikroskopiteknikker er det nu muligt at “se” ind i maden og visualisere, hvordan vand, fedtstoffer, proteiner og kulhydrater er placeret i forhold til hinanden, fx...