ArtikelArtikelNyt om smag
Noget af det vigtigste ved flæskesteg er den sprøde svær. Her er forklaringen på hvorfor mange af os synes, den sprøde svær er så lækker
”...
ArtikelArtikelNyt om smag
Få sekunders video af en brunkage (husk at skrue op for lyden) illustrerer, hvad den perfekte julesmåkage handler om: Sprødhed.
Det...
ArtikelArtikelNyt om smag
Fra julefrokostens komposition dykker vi nu helt ned i maden og ind i munden - til mundfølelsen.
Mundfølelse er vores oplevelse af madens konsistens, og af alle...
ArtikelArtikelNyt om smag
Julefrokostbordet er ofte bugnende, så hvis man skal have en chance for at smage det meste uden at trille ned af stolen, må der lægges en...
ArtikelArtikelNyt om smag
Velkommen til Smag for Livets julekalender. Bag lågerne finder du hver dag en videnskabelig pointe om smag, en opskrift eller et...
ArtikelArtikelNyt om smag
Nu har vi styr på snapsen og appetitten ved julefrokostbordet, så lad os se nærmere på de mange retter og hvordan vi skal gribe dem an,...
ArtikelArtikelNyt om smag
Når din te eller vin snerper munden sammen, stimuleres mundfølelsen og giver en astringerende smagsoplevelse
Har du drukket sort te, der...
ArtikelArtikelNyt om smag
Der er væsentligt mere fedt i traditionel julemad end i vores hverdagsmad. Det er med til at understrege den gode smag – eller rettere: den dejlige duft, når vi tygger maden...
ArtikelArtikelNyt om smag
Vi har tidligere omtalt julefrokostmaden og snapsen og den sansespecifikke mæthed. Men der er også spørgsmålet om rugbrød vs. hvidt brød...
ArtikelArtikelNyt om smag
Vi elsker julemad. Et godt eksempel på betinget indlæring, fortæller sensoriker Per Møller
Vi er rigtig glade for at spise julemad til jul...
ArtikelArtikelNyt om smag
Risengrød og brun sovs. To vidt forskellige elementer af julemaden, men med én ting til fælles: cremethed.
Cremethed smager og føles...
ArtikelArtikelNyt om smag
Her er den ultimative opskrift på brunkager - til den bedste, sprødeste smag af jul.
Ingen jul uden små, krydrede kager. Småkagebagning er...