OpskriftMaterialePrøv selv
Sovsen er en væsentlig del af julemiddagen. Her får du en hel række af kokkens fif og gastrofysikerens anvisninger til den ultimative sovs....
ArtikelArtikelNyt om smag
Noget af det vigtigste ved flæskesteg er den sprøde svær. Her er forklaringen på hvorfor mange af os synes, den sprøde svær er så lækker
”...
ArtikelArtikelNyt om smag
Få sekunders video af en brunkage (husk at skrue op for lyden) illustrerer, hvad den perfekte julesmåkage handler om: Sprødhed.
Det...
ArtikelArtikelNyt om smag
Når din te eller vin snerper munden sammen, stimuleres mundfølelsen og giver en astringerende smagsoplevelse
Har du drukket sort te, der...
ArtikelArtikelNyt om smag
Der er væsentligt mere fedt i traditionel julemad end i vores hverdagsmad. Det er med til at understrege den gode smag – eller rettere: den dejlige duft, når vi tygger maden...
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
Drop de hurtige januar-kure og prøv i stedet en omgang fitness for smagssansen, foreslår klummeredaktionen i denne årets sidste Smagsklumme....
ArtikelArtikelNyt om smag
Vi elsker julemad. Et godt eksempel på betinget indlæring, fortæller sensoriker Per Møller
Vi er rigtig glade for at spise julemad til jul...
OpskriftMaterialePrøv selv
Totalt klassisk, tangerende til old-school. Man skal nemlig ikke ”messe” med store dyr fra koldere himmelstrøg!, skriver madkulturforsker Jonatan Leer om sin opskrift på stegt...
ArtikelArtikelNyt om smag
Risengrød og brun sovs. To vidt forskellige elementer af julemaden, men med én ting til fælles: cremethed.
Cremethed smager og føles...
ArtikelArtikelNyt om smag
Her er den ultimative opskrift på brunkager - til den bedste, sprødeste smag af jul.
Ingen jul uden små, krydrede kager. Småkagebagning er...
Vil du træne din evne til at genkende dufte i fx julens vine, så tag et spil Duftmemory og find ud af, hvor skarp din næse er.
Smagen af...
Når vi drikker vin, er det næsen og lugtesansen, der er længst fremme i smagsoplevelsen. Vin er nemlig et overflødighedshorn af duftstoffer. I dagens låge dykker vi ned i...
Det kan være svært for almindelige vindrikkere at forstå, når knap så almindelige vinanmeldere giver den gas med ord på vinenes smage. Vil du være med til at tage udfordringen...