UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne følge en step by step-guide for at erfare, hvordan man får muslingen ud af sin skal. De skal læse en kort tekst om kammuslingens anatomi, mens de...
UndervisningsforløbUndervisning
Her finder du Smag for Livets forskellige kort og spil, som kan indgå som læremidler i undervisningen.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Her kan du hente inspiration til at etablere en skolehave, køkkenhave eller gartneri på jeres skole. Lærer Anne Bech fra Brøndbyøster Skole fortæller her, hvordan de arbejder...
UndervisningsforløbUndervisning
Her finder du kort og undervisningsredskaber som med fordel kan indgå i øvelser, hvor eleverne skal lære at sætte begreber og ord på smag....
UndervisningsaktivitetUndervisning
Her kan du finde inspiration til, hvordan du starter en køkkenhave med urter, bær og grønt op på din skole. Kathrine Pilgaard Ottosen fortæller hvordan College 360 i Silkeborg...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Hvad bestemmer hvor godt et måltid smager? De fleste kan nikke genkendende til specielle kombinationer af fødevarer, der smager særligt godt. Velkendte eksempler er pizza med...
UndervisningsforløbUndervisning
Der findes et hav af saucer, og mange af dem er varianter af grundsaucer (såsom brun sky), hvoraf mange har udspring i den franske gastronomi. Materialet her introducerer både...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Her finder du en introduktion til saucernes univers. Indholdet består af en introducerende tekst til saucer, en fagtekst om saucernes forunderlige navne og historier samt ideer...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Her finder du fire kokkes fortællinger om deres oplevelser med en række saucer. Teksterne er inspirerende og lægger op til et reflekterende og udforskende arbejde med saucer....
UndervisningsaktivitetUndervisning
Fermenteringsekspert Martin Petersen giver her en introduktion til, hvordan man fremstiller mælkefermenteret grønt.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Kimchi, kombucha, kefir - flere slags gæret og fermenteret mad dukker op herhjemme, ligesom vi har spist tykmælk og spegepølse længe. Cand.brom. Birthe Kofoed Mortensen giver...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Gæring, bobler, surdej og mikroorganismer. Når du fermenterer, arbejder du med et levende produkt, og du kan være med til at påvirke både smagen, konsistensen og holdbarheden...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Gå med i køkkenet med kokkefaglærer Simon Sørensen og fermenteringsekspert Johanne Hvelplund og se nærmere på de mælkesyrefermenterede grøntsager og den krydrede pasta, der...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I Smag for Livets fermenteringsguide forklarer fermenteringsekspert Johanne Hvelplund og kokkefaglærer Simon Sørensen, hvordan surdej og surdejsbrød bliver til.
Bliv...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Her får du en forståelse af den perlende drik kombucha, som er baseret på fermenteret te tilsat forskellige smagsgivere.
Kokkefaglærer Simon Sørensen og...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Her få du en opskrift på rugbrød, som er inspireret af en opskrift, der har floreret på kollegiet Regensen i København.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Fermenteringsekspert Martin Petersen giver her en introduktion til at fremstille sin egen koji og miso i fermenteringslaboratoriet.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Her finder du opskrifter på kombucha. Det tager 1 - 2 uger at lave sin egen kombucha. Denne opskrift bruges bl.a. på Hotel- og Restaurantskolen....
UndervisningsaktivitetUndervisning
Kvass er en fermenteret drik baseret på brød. Den er især kendt i Baltikum, i Øst- og centraleuropa, Rusland og Hviderusland. Smagen minder om øl, men alkoholprocenten er under...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Få et indblik i fermenteringens mangfoldige univers, når Johanne Hvelplund fra Hotel- og Restaurantskolen tager dig igennem forskellige fermenteringer. Hun vil med sin viden om...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Johanne Hvelplund fra Hotel- og Restaurantskolen og Louise Beck Brønnum fra Kost Kbh gennemgår forskellige fermenteringer i denne podcastserie. Dette afsnit handler om kaffe, og...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Udviklingskonsulent på Hotel- og Restaurantskolen Johanne Hvelplund vil med sin viden om gastrofysik og mikrobiologi fortælle om fermenteringer. Dette afsnit handler om tempeh...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Få et indblik i fermenteringens mangfoldige univers, når Johanne Hvelplund tager dig igennem forskellige fermenteringer. Hun vil med sin viden om gastrofysik og mikrobiologi...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne podcast har gastrofysikerne Johanne og Louise fokus på den flydende alkoholfermentering kvass.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Man har fermenteret kød lige så længe, man har spist det. Det er en måde at konservere og dermed opbevare kød på i lang tid. Gastrofysikerne Johanne Hvelplund og Louise Beck...