En ny bog til især elever og faglærere på de fødevarefaglige erhvervsuddannelser lader gastrofysikken og smagshåndværket gå hånd i hånd. Målet er at lade kokke og andre...
Global virksomhed hædrer Smag for Livets leder for arbejdet med videnskaben bag smagen
En af verdens største internationale virksomheder,...
OpskriftMaterialePrøv selv
Afprøv gastrofysikken i dit eget køkken med disse spiselige små perler, der gemmer på en spændende smag og overraskende mundfølelse - brug dem fx til at lave din egen bubble tea...
En god forklaringMaterialeFakta om smag
At skaffe sund, nærende og bæredygtig kost til 10 mia. mennesker i 2050 kan kun lade sig gøre, hvis vi spiser meget mere grønt. Skal vi lykkes med det, må den plantebaserede mad...
ArtikelArtikelNyt om smag
Oplev Forskningens Døgn-foredraget fra Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab
Det er ikke noget nyt, at mennesket har reflekteret...
En god forklaringMaterialeFakta om smag
Publikum på Heartland Festival 2018 kunne få en lang række smagsoplevelser fra havet. Her kan du finde det materiale, som gastrofysikerne fra Smag for Livet brugte til...
ArtikelArtikelNyt om smag
I anledning af den københavnske modeuge ser vi nærmere på tidens mest moderigtige kage, den parisiske macaron.
Ingen modeuge uden macarons...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Havene omkring Danmark vrimler med blæksprutter – mindst 44 forskellige arter. I gastrolaboratoriet har Smag for Livets gastrofysikere og innovative kokke undersøgt, hvordan de...
Retterne på det traditionelle danske julefrokostbord spises i en bestemt rækkefølge og efter bestemte regler – og det er der faktisk gode grunde til. Her får du gastrofysikernes...
ArtikelArtikelNyt om smag
Få sekunders video af en brunkage (husk at skrue op for lyden) illustrerer, hvad den perfekte julesmåkage handler om: Sprødhed.
Det...
Jonas Drotner Mouritsens foto "Sværdkamp" af rygskjold fra blæksprutter vinder førsteprisen i kategorien "Makro" ved konkurrencen "Art in Science" ved Københavns Universitet....
ArtikelArtikelNyt om smag
En kok er ikke, hvad en kok har været. Fra madhåndværker og kreatør af sanselige totaloplevelser til kunstner, debattør og forsker. Symposiet Gastro-Science-Chef på Københavns...
I seks programmer møder Morten Lindberg nogle af Danmarks bedste madhåndværkere for at finde ind til den smag, der er blevet til dansk madkultur....
ArtikelArtikelNyt om smag
Professor, dr. scient. Ole G. Mouritsen, kendt som en af fædrene bag gastrofysikken – den naturvidenskabelige tilgang til mad og smag – er netop blevet valgt til ny præsident...
BøgerArtikelFakta om smag
Hvad er gastrofysik? Det giver førende forskere deres svar på i 10 videnskabelige artikler, som nu genudgives i skriftserien SMAG.
...
Smag for Livets leder, Ole G. Mouritsen, er tiltrådt som professor i gastrofysik og kulinarisk fødevareinnovation på Institut for Fødevarevidenskab (FOOD) ved Københavns...
ArtikelArtikelNyt om smag
Ole G. Mouritsen, centerleder for Smag for Livet og professor i biofysik, er portrætteret i januar måneds Biophysical Society Newsletter...
ArtikelArtikelNyt om smag
Det perfekte måltid består af velsmagende mad, som er tilberedt af gode råvarer med stor kyndighed – og så ‘alt det andet.’ Den nyeste forskning i den multisensoriske videnskab...
ØvelseMaterialeUndervisning
Hvordan påvirkes smagen af forskellige teksturer i det, vi spiser?
Smag og mundfølelse var omdrejningspunktet for kurset "Fornemmelse for smag" 11. marts 2015. Find...
ArtikelArtikelNyt om smag
Med de nyeste mikroskopiteknikker er det nu muligt at “se” ind i maden og visualisere, hvordan vand, fedtstoffer, proteiner og kulhydrater er placeret i forhold til hinanden, fx...
ArtikelArtikelNyt om smag
Kokken og biofysikeren har undersøgt julens smage i detaljer. En ny bog forklarer Smagen af jul
Dampende gløgg, sprødt andeskind, saftig...
ArtikelArtikelFakta om smag
Det, vi kan mærke i munden - madens tekstur - betyder meget for, om vi kan genkende en råvare.
Madens mundfølelse bestemmes af den fysiske...