Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Hvis forældre ønsker, at deres børn skal have grønnere spisevaner, kan de med fordel granske deres eget forhold til kød for at finde genveje eller barrierer, viser ny Smag for...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Madens smag, duft og udseende er vigtig for 10-12-årige. Men nysgerrigheden spiller overraskende ofte en rolle, når børn skal beslutte, om de vil smage på noget nyt, viser en ny...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Brætspil, kortspil, computerspil og andre spil kan motivere børn til at spise mere frugt og grønt. Omvendt kan spil også få børn til at spise flere usunde snacks. Det...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Måske er det slet ikke så vigtigt, om der står ”supersund” eller ”smager godt” på en farvestrålende emballage, når børn skal vælge grøntsager. Det, der især betyder noget, er,...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Madens smag, duft og udseende er vigtig for 10-12-årige. Men nysgerrigheden spiller en stor rolle, når børn skal beslutte, om de vil smage på noget nyt, viser netop udgivet...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Når børn flere gange spiser frugtstænger beriget med rødbede, gulerod eller græskar, kan børnene godt blive mere begejstrede for frugtstængerne – men ikke nødvendigvis for...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Alle de præsenterede forskningsprojekter undersøger, hvordan børn ændrer præferencer for smag.
Tre af Smag for Livets forskningsprojekter...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Mange forældre vil gerne vide, hvordan de støtter deres børn i at spise varieret og udvikle madmod. Forskning i børns smagspræferencer har ført til evidensbaseret viden, der kan...