Gå til hovedindhold

Du er her

Mød Smag for Livet

2018

januar

25. januar
Den 25. januar kl. 14:00 - 16:00 inviterer Smag for Livet til udgivelsesreception for SMAG #06 - Perspektiver på Smag på Kold College i Odense.
26. januar
Stud. scient. Mette Højgaard Kirketerp forsvarer sit speciale med titlen Udvikling af umami-smag under tilberedning af mad på Syddansk Universitet (SDU). Det sker fredag d. 26. januar 2018 kl. 11 i lokale U67. Specialet er blevet til under vejledning af to af Smag for Livets gastrofysikere, post.doc. Mathias Porsmose Clausen og post.doc. Morten Christensen, samt Lars Duelund, alle fra Institut for Kemi-, Bio- og Miljøteknologi på SDU. Censor er Jens Risbo fra Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet.    

februar

7. februar
Om netværket:
9. februar
Den 9. februar kl. 14:00 - 16:00 inviterer Smag for Livet til udgivelsesreception for SMAG #06 - Perspektiver på Smag på Aarhus Universitet i København.

marts

20. marts
DM i madkundskab er grundskolernes danmarksmesterskab i madkundskab, hvor elever fra i alt 10 klasser skal dyste mod hinanden i tilberedningen af innovative retter i den store finale.  I år afholdes DM i madkundskab på Kold College i Odense d. 20. marts. Temaet for 2018 er ’Konservér din Køkkenhave’. Der er dermed fokus på konservering, herunder syltning, tørring og fermentering af frugt og grønt.

april

6. april
Sæt kryds i kalenderen! Fredag d. 6. april 2018 inviterer Smag for Livet alle til Smag for Livet-konference. Her præsenterer og fejrer vi alt det, vi har opnået. Vi håber, at du kommer med. Konferencens program vil være delt i to: 1. del - kl. 10:00-14:00 Faglige fremlæggelser:
10. april
Smag for Livet og Smagens Dag er gået sammen om at lave kurset "Hvordan lærer børn at smage?". Det er et gratis kursus, der skal klæde lærere og pædagoger på til at leve op til de formelle krav om at undervise i smag og smagens dannelse. Gennem workshops vil man få inspiration og konkrete idéer til at arbejde med nye læremidler om smag til undervisningen. Programmet strækker sig fra kl. 9 - 16. Deltagerne vil modtage det endelige program et par uger før kursusdagen.
11. april
“Eat the street” er en event under festivalen "Live art for børn", som i år har fokus på mad. Til Eat the street skal børn fra 6. klasse på Ejerslykkeskolen i Odense,  uddannes i smag og mad for derpå at spise på en række af byens restauranter – fra grillbar til gourmet – og derpå anmelde dem. Forløbet udmunder i en prisoverrækkelse fra børnene til restauranterne på Magasinet. 
11. april
Smag for Livet og Smagens Dag er gået sammen om at lave kurset "Hvordan lærer børn at smage?". Det er et gratis kursus, der skal klæde lærere og pædagoger på til at leve op til de formelle krav om at undervise i smag og smagens dannelse. Gennem workshops vil man få inspiration og konkrete idéer til at arbejde med nye læremidler om smag til undervisningen. Programmet strækker sig fra kl. 9 - 16. Deltagerne vil modtage det endelige program et par uger før kursusdagen.
12. april
“Eat the street” er en event under festivalen "Live art for børn", som i år har fokus på mad. Til Eat the street skal børn fra 6. klasse på Ejerslykkeskolen i Odense,  uddannes i smag og mad for derpå at spise på en række af byens restauranter – fra grillbar til gourmet – og derpå anmelde dem. Forløbet udmunder i en prisoverrækkelse fra børnene til restauranterne på Magasinet. 
12. april
Smag for Livet og Smagens Dag er gået sammen om at lave kurset "Hvordan lærer børn at smage?". Det er et gratis kursus, der skal klæde lærere og pædagoger på til at leve op til de formelle krav om at undervise i smag og smagens dannelse. Gennem workshops vil man få inspiration og konkrete idéer til at arbejde med nye læremidler om smag til undervisningen. Programmet strækker sig fra kl. 9 - 16. Deltagerne vil modtage det endelige program et par uger før kursusdagen.
17. april
Smag for Livet og Smagens Dag er gået sammen om at lave kurset "Hvordan lærer børn at smage?". Det er et gratis kursus, der skal klæde lærere og pædagoger på til at leve op til de formelle krav om at undervise i smag og smagens dannelse. Gennem workshops vil man få inspiration og konkrete idéer til at arbejde med nye læremidler om smag til undervisningen. Programmet strækker sig fra kl. 9 - 16. Deltagerne vil modtage det endelige program et par uger før kursusdagen.
18. april
Smag for Livet og Smagens Dag er gået sammen om at lave kurset "Hvordan lærer børn at smage?". Det er et gratis kursus, der skal klæde lærere og pædagoger på til at leve op til de formelle krav om at undervise i smag og smagens dannelse. Gennem workshops vil man få inspiration og konkrete idéer til at arbejde med nye læremidler om smag til undervisningen. Programmet strækker sig fra kl. 9 - 16. Deltagerne vil modtage det endelige program et par uger før kursusdagen.
19. april
Smag for Livet og Smagens Dag er gået sammen om at lave kurset "Hvordan lærer børn at smage?". Det er et gratis kursus, der skal klæde lærere og pædagoger på til at leve op til de formelle krav om at undervise i smag og smagens dannelse. Gennem workshops vil man få inspiration og konkrete idéer til at arbejde med nye læremidler om smag til undervisningen. Programmet strækker sig fra kl. 9 - 16. Deltagerne vil modtage det endelige program et par uger før kursusdagen.
20. april
Smag for Livet og Smagens Dag er gået sammen om at lave kurset "Hvordan lærer børn at smage?". Det er et gratis kursus, der skal klæde lærere og pædagoger på til at leve op til de formelle krav om at undervise i smag og smagens dannelse. Gennem workshops vil man få inspiration og konkrete idéer til at arbejde med nye læremidler om smag til undervisningen. Programmet strækker sig fra kl. 9 - 16. Deltagerne vil modtage det endelige program et par uger før kursusdagen.
20. - 26. april
Endnu en gang rykker Smag for Livet ud med Smagskaravanen, når der afholdes Forskningens Døgn landet over.  Smagskaravanen ønsker at lære eleverne om: