Gå til hovedindhold

Du er her

Mød Smag for Livet

2018

august

30. - 31. august
Den europæiske madkundskabsforening, The European Association for Home Economics (EAHE), afholder årets konference i Osnabrück, Tyskland under emnet 'What is happening in Home Economics'. Her skal Karen Wistoft give et keynote foredrag om smagens dimensioner.
31. august
Fredag d. 31. august arrangerer Københavns Madhus "Nordic assembly for public meals", som er en samling for aktører, der har med børn og unges mad og måltider at gøre. Smag for Livet deltager med en stand og workshops, hvor Cathrine Terkelsen og Anne Bech fremviser app’en Fag med Smag samt eksempler på, hvordan mad og smag (uafhængigt af måltider) kan skabe motiverende rum for læring ind i alskens fag.

september

7. september
Fredag d. 7. september arrangerer Haver til Maver skolehavefestivalen 'Dyrk Livet' på Krogerup Avlsgaard i Humlebæk – og Smag for Livet er med.  Her vil Liselotte Hedegaard, Morten Kromann Nielsen og Cathrine Terkelsen, alle fra UCL og tilknyttet Smag for Livet, vise, at smag er meget mere end noget i maden eller på elevernes tunger. Smagen er et unikt analytisk og sanseligt værktøj, som alle bærer rundt på, og det kan åbne undervisningen i alle skolens fag op for eleverne på helt nye måder.
8. september kl. 15.00
Lørdag d. 8. september kl. 15 kan du høre Ole G Mouritsen fortælle, hvordan gastrofysik kan fremme fødevareinnovation, når han holder oplæg på Åben Scene ved Aarhus Food Festival. Oplægget er en del af Innovationsfondens aktiviteter ved festivalen.
9. september kl. 10.30 - 13.00
Søndag d. 9. september kl. 10.30 - 13.00 inviterer Smag for Livet i samarbejde med Bocuse d'Or Danmark til workshop på Aarhus Food Festival. Er du mellem 13-18 år, har du kokkefornemmelser i maven, og vil du lære, hvordan man skaber smag i verdensklasse?
9. september kl. 11.15 - 11.45
I regi af HORESTA vil Ole G Mouritsen præsentere sine fornemmelser for – og sin viden om – smag, madoplevelser og kulinarisk kvalitet til en Masterclass på Aarhus Food Festival.
9. september kl. 12.45 - 14.15
Hvordan koger man den perfekte kartoffel, laver de bedste chips eller den mest cremede mos? Hvilke smagsoplevelser giver de forskellige sorter? Og hvilke mundfølelser kan man skabe med kartofler? Kom med til Smag for Livets gastrojam, hvor professor i gastrofysik Ole G. Mouritsen, kok Simon Sørensen og gode nordjyske kokkeelever tager jer med på en gastronomisk rejse ind i kartoflens verden med videnskabelige ord, håndværk i særklasse – og smagsprøver smækfulde af mundfølelse. Det bliver knasende, cremet og forunderligt.
14. september
Igen i år kan du finde Smag for Livet på SPIS! Odense Food Festivals madmarked på Flakhaven (Rådhuspladsen) i Odense. Vi sætter telt op på madmarkedet og vil tilbyde forskellige smagseksperimenter og selvfølgelig en god snak med afsæt i videnskaben bag smagen. Desuden vil der være en workshop sammen med Bocuse d'Or Danmark. Vel mødt.
15. september
Igen i år kan du finde Smag for Livet på SPIS! Odense Food Festivals madmarked på Flakhaven (Rådhuspladsen) i Odense. Vi sætter telt op på madmarkedet og vil tilbyde forskellige smagseksperimenter og selvfølgelig en god snak med afsæt i videnskaben bag smagen. Desuden vil der være en workshop sammen med Bocuse d'Or Danmark. Vel mødt.

oktober

12. oktober
Her kan du prøve en række smagseksperimenter fra vores forskere og formidlere - vi har endnu ikke fastlagt hvilke, men vi opdaterer informationerne her, så snart vi har dem på plads. Arrangementet vil være åbent klokken 18.00 - 23.59.