Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Besøgsdage på erhvervsskolerne

Grundforløb: grundtilberedning
Kok 1. år
Forfattere:  Susan Sonne Sørensen
En besøgsdag på en erhvervsskole - det kan f.eks. være kokkeuddannelsen eller bageruddannelsen - kan give eleverne på mellemtrinnet eller udskolingen en spændende oplevelse. De kan komme ud og "mærke stemningen", og de kan stifte bekendtskab med erhvervsskolens fagligheder.

Aktiviteter i forløbet

UNDER UPLOAD! Gennem både teori og praksis bliver eleverne præsenteret for noget af det sensoriske arbejde, der foregår på erhvervsskolen. Teoretisk bliver temaer såsom grundsmage, tungens anatomi, madens udseende samt madens emotionelle kobling til personlige minder behandlet med eleverne som aktivt kommunikerende og reflekterende. Praktisk skal eleverne efterfølgende i køkkenet og bruge deres viden til at kreere kreative retter - udskæring og tilsmagning vil være i centrum.
Fag
Grundforløb: grundtilberedning
Kompetenceområder
  • Grundtilberedningsmetoder
  • Sensorik og kvalitetskriterier
Faglige temaer
  • De fem grundsmage
  • Råvarekendskab
  • Tekstur
  • Grundforløb: grundtilberedning
  • Kok 1. år
  • Smag
  • Tilbered
  • Snak
  • Sans
  • Se
  • Fremlæg
  • Udskær
  • De fem grundsmage
  • Råvarekendskab
  • Grundtilberedningsmetoder
  • Sensorik og kvalitetskriterier
  • Tekstur