Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Food and Media

Du er her

Bogudgivelse: Food and Media

Søger...

Begivenhed Kom med til udgivelsen af den første videnskabelige antologi om mad og medier, redigeret af Jonatan Leer and Karen Klitgaard Povlsen.

D. 7. oktober på Københavns Universitet fejres udgivelsen af den første videnskabelige antologi om mad og medier: "Food and Media, Distinctions, Practices and Heterotopias".

Mad ses overalt i det moderne medielandskab - der er kommet flere kogebøger, madmagasiner, kokkeshows på TV, online blogge, opskrifter og posts på de sociale medier.

Denne antologi argumenterer for at madstudier i højere grad skal fokusere og være opmærksom på den betydning medier har for vores måde at omgås mad.

Læs mere om begivenheden her.

Program:

kl. 14.00 – 15.00: Seminar med præsentation af bogen og tre kapitler

Lektor AU (Institut for Æstetik og Kommunikation) Karen Klitgaard Povlsen præsenterer antologien "Food and Media"

Postdoc Jonatan Leer AU (Institut for Uddannelse og Pædagogik): "Homosocial heterotopias and masculine escapism in TV-cooking shows"

Forsker Caroline Nyvang (Det Kongelige Bibliotek): "Good fare and welfare: Perceptions of American and French food in postwar cookbooks"

Professor UC Bente Halkier (Sociologisk Institut): "Everyday mothering and the media food ‘soup’: Comparing contested food and mothering across genres in two different social contexts"

kl. 15.00 – 16.00 pm: Smalltalk, mingling og vin

 

Adresse: 
Københavns Universitet
Øster Farimagsgade 5
Lokale 16.2.55
1014 København K
Danmark