Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Foto: Pixabay

Du er her

Finale: DM i madkundskab

Søger...

Begivenhed DM i madkundskab er grundskolernes danmarksmesterskab i madkundskab. I alt 10 klasser skal dyste mod hinanden i den store finale.

Temaet for DM i madkundskab 2019 er ’Brug Knolden’, hvor kartoflen kommer under kærlig behandling. Deltagere og gæster skal lære mere om kartoflens egenskaber, og hvordan den kan bruges i forskellige måltider. De 10 klasser der skal dyste i år er:

Verninge Skole 6.A
Bankagerskolen 7. X
Borup Skole 6.D
Resenbro Skole 6. klasse
Vitaskolen Bohr 7.-9. klasse
Poulstrup Friskole 7. klasse 
Sct. Mariæ Skolen 6. klasse 
Uglegårdsskolen—Team Ugle
Ærø Friskole valghold 6.-9. klasse
Thorsager Skolen 6.a

Ud over de 10 klasser fra hele Danmark, som samles på Fyn, vil konferencieren til DM i Madkundskab i år være den tidligere Den Store Bagedyst-vært Mette Blomsterberg. Derudover vil dommerpanelet bestå af bl.a. Jon Daniel Edlund, kendt fra Den Store Bagedyst 2018, John Kofod, kok og indehaver af Sortebro Kro og Susanne Højlund fra Smag for Livet.

Selve finaledagen er et brag af en fest, hvor flere hundrede børn, madeksperter, politikere, forældre og kendte samles og hylder faget madkundskab. Udover at eleverne skal tilberede innovative retter, der kan sikre dem titlen som danmarksmestre i madkundskab, er dagen også proppet med sjov og spændende aktiviteter med fokus på mad.

Smag for Livet deltager med aktiviteter, der gør dig klogere på smag. Vi opdaterer løbende med flere informationer, så følg med her og på Facebook

Vi glæder os til at se dig!

Adresse: 
Kold College Odense
Landbrugsvej 55
5260 Odense S
Danmark