Info
Læringsfestivalen foregår i 2021 online. Se mere på www.laeringsfestivalonline.dk
Mød os live og få inspiration til din undervisning
Under læringsfestivalen kan du møde folkene bag Fag med Smag, som viser konkrete undervisningsforløb frem, som du frit kan bruge i din undervisning. Se programmet nedenfor og hop ind i dette zoom-møderum, når du vil være med: https://ucldk.zoom.us/j/63475276294
Tirsdag d. 2. marts
12.00-12.20 Sådan bruger du Fag med Smag - med Anne Torpegaard Festersen
13.00-13.20 Få inspiration til at bruge smag i kulturfagene - med Thomas Brahe
14.00-14.20 Udforsk naturen: Sanketips til undervisningen - med Mikael Schneider
15.00-15.20 Madkundskab: Få hul på madens fysik og kemi - med Morten Christensen
16.00-16.20 Smag og skrivning i dansk - med Cathrine Terkelsen
Onsdag d. 3/3
12.00-12.20 Sådan bruger du Fag med Smag, ved Anne Torpegaard Festersen
13.00-13.20 Få inspiration til at bruge smag i kulturfagene, ved Thomas Brahe
14.00-14.20 Gastrofysik: Fysik og kemi i køkkenet, ved Morten Christensen
15.00-15.20 Se og bestil Smag for Livets gratis fysiske læremidler, ved Mikael Schneider
16.00-16.20 Inspiration til online-undervisning i madkundskab, ved Cathrine Terkelsen
Torsdag d. 4/3
12.00-12.20 Madkundskab: Få hul på madens fysik og kemi, ved Morten Christensen
13.00-13.20 Udforsk naturen: Sanketips til undervisningen, ved Mikael Schneider
14.00-14.20 Smag på samfundsfag, ved Thomas Brahe
15.00-15.20 Sådan bruger du Fag med Smag, ved Anne Torpegaard Festersen
16.00-16.20 Smag og skrivning i dansk, ved Cathrine Terkelsen
På Læringsfestival online 2021 viser Smag for Livet alle de gratis undervisningsforløb og materialer frem, som du kan finde i Fag med Smag. Og klæder dig på til at bruge dem i undervisningen, hvadenten du er grundskole- eller erhvervsskolelærer.
Vi stiller op med tre stande:
FAG med SMAG – for alle
Her præsenterer Smag for Livet hele det gratis digitale læringsunivers med forskningsbaserede læremidler og didaktiserede undervisningsforløb til alle grundskolens fag og klassetrin. Her er fuldt af sanselige oplevelser og plads til kreativitet, dialog og kritisk stillingtagen. Lær fx fonemer med frugt i dansk, kombinatorik med madpakken og fysik og matematik ved at piske mayonnaise. Fag med Smag lader eleverne føle, dufte og smage sig til ny viden og erkendelse, arbejde videnskabeligt og lære på en ny måde.
FAG med SMAG – i Madkundskab
Her byder vi velkommen til Smag for Livets særlige materialer til Madkundskab. Her er forskningsbaserede læremidler og didaktiserede undervisningsforløb til madkundskab, valgfaget madkundskab og i kombination med andre fag. I standen kan du se de mange muligheder: Spil Smagsriget for madmod. Lær at beskrive mundfølelse med teksturkort. Udforsk madhistorien med Brændende kærlighed. Eller sæt gang i køkkeneksperimenter med æg. Alt sammen gennem sanselige oplevelser og med nyeste viden om smag og læring.
FAG med SMAG – for erhvervsskoler
Vi dykker ned i det digitale univers om og med smag i undervisningen på erhvervsskoler inden for området Fødevarer. Her finder du gratis læremidler og undervisningsforløb om alt fra klimavenlige bælgfrugter og danske blæksprutter til spændende sensorik og perfekt bruning med Maillard-reaktioner.
Fag med Smag er udviklet af kokkefaglærere, gastrofysikere og andre madeksperter i forsknings- og formidlingscentret Smag for Livet, der formidler den nyeste viden om mad, smag og læring.
På disse tre sider kan du i forbindelse med Danmarks Læringsfestival blive klogere på, hvordan du kan bruge Fag med Smag i din undervisning: