Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Webinar: Udvikling af umami i det grønne køkken

Søger...

Begivenhed GastroLabCollege inviterer på webinar med Ole G. Mouritsen om at skabe og ændre smag i det grønne køkken med fokus på umami

Det grønne og klimavenlige køkken skal skabe velsmagende retter, hvis det skal være bæredygtigt. Men smagen udfordres, når der skal bruges mindre kød og mere grønt.

Ved dette webinar tager Ole G. Mouritsen afsæt i udfordringen om, at vi af klimahensyn skal spise flere grøntsager, men at de ikke nødvendigvis smager godt. Med gastrofysisk indsigt og konkrete eksempler, præsenterer han os for, hvordan man kan skabe og ændre smag, tekstur og aroma i grøntbaserede retter. Særligt er der fokus på grundlæggende viden om umami, og hvad umami kan gøre for det grønnes velsmag.

Ole G. Mouritsen er professor emeritus i gastrofysik og kulinarisk fødevareinnovation ved Københavns Universitet. Han er desuden tidligere centerleder for Smag for Livet og har udgivet en lang række artikler og bøger om, hvordan umami kan bruges som gastronomisk værktøj i den grønne omstilling.

Webinaret henvender sig særligt til undervisere i fødevarefaglige fag. Det afholdes af GastroLabCollege, et netværk for klimaundervisning på erhvervsskoler, der er støttet af Villum Fonden.

Mikael Schneider, projektleder i GastroLabCollege, er vært.

Tilmeld dig webinaret her