En god forklaringMaterialeFakta om smag
Smagsløg er små samlinger af celler, der opfanger smag. De hedder smagsløg, fordi de har form som bittesmå løg. Vi har hver ca. 5000 smagsløg, og hvert smagsløg består af ca....
Sødt og surt kan være en rigtig god kombination - spørg bare producenterne af sodavand. Du kan prøve at mikse den sur-søde smag selv og finde den optimale blanding for dig...
Dette enkle eksperiment giver en forståelse af, hvor stor en rolle lugtesansen spiller for smagsoplevelsen.
Alle kender det, når næsen er...
En god forklaringMaterialeFakta om smag
En grundsmag er en unik smag, der ikke kan sammensættes af andre smage. De fem grundsmage, som mennesket er i stand til at skelne, er sød, salt, sur, umami og bitter....
En god forklaringMaterialeFakta om smag
Smagsreceptorer er molekyler, der sidder på smagscellernes overflade. De kan genkende enten sød, umami eller bitter. Når den grundsmag, som receptoren kan genkende, er tilstede...
ArtikelArtikelFakta om smag
Samspillet mellem mundfølelsen og de øvrige sanser er grundlag for al gastronomi og god madlavning
Hjernen knytter forskellige...
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
Kom og smag på blommer med ekstra meget flavour
I forbindelse med Åbent Hus på Pometet deltager Smag for Livet med en stand, hvor du kan...
En god forklaringMaterialeFakta om smag
Samspillet mellem smags-, lugte- og følesansen samt vores sans for stærkt giver madens smag - også kaldet flavour.
Smagssansen er ikke den...